Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Schöne is blij met hete adem De Jong in zijn nek

Frenkie de Jong had maar een kwartier de tijd nodig om in Nice zijn visitekaartje af te geven. Toch lijkt het erop dat Lasse Schöne in de return tegen de plaatselijke OGC weer een basisplaats heeft. De Deen erkent dat hij De Jongs hete adem in zijn nek voelt.

01 augustus 2017 - 15:01
UsershyraDesktopajax_dataimagesb7b45e465904d96ada3b86ed6218e290_normal
Het lijkt erop dat Schöne gewoon weer in de basis start. © Pro Shots

Hoe we tot de conclusie komen dat Schöne waarschijnlijk aan de aftrap staat? Hij was van de partij bij het persmoment, daags voor het duel. We kunnen ons geen voorbeeld heugen waarbij deze regel niet opging. Het kan dus bijna niet anders…

Dit neemt niet weg dat Schöne zijn best moet doen om in de opstelling te blijven. De Jong viel goed in tijdens de uitwedstrijd en leidde diverse aanvallen in, al had Ajax in de laatste vijf minuten eventjes geen idee meer wat het aan het doen was.

“Gelukkig wel, dat is ook de bedoeling,” zegt Schöne met een glimlach als hem naar jonge spelers wordt gevraagd die staan te trappelen. En ja, De Jong hoort in dat rijtje thuis. “We hebben genoeg grote talenten die vroeg of laat een podium verdienen, dat maakt ons allemaal beter.”

Schöne speelt tijdens zo’n persconferentie uiteraard de perfecte routinier. “Ik geef mijn plekje zeker niet op en kan de jonkies nog gemakkelijk bijhouden. Ik wil iedere wedstrijd spelen en zie om me heen wat er gebeurt. Ik ben niet bij Ajax gebleven om ernaast te zitten en denk dat ik veel voor het team kan betekenen.”

Het lijkt er dus niet op dat Schöne moet plaatsmaken voor vers bloed. Over de keuze tussen Justin Kluivert en David Neres wilde Marcel Keizer even later weinig kwijt. Hij erkent dat Neres op de deur klopt en in Frankrijk net zo goed aardig inviel. Maar goed genoeg voor een basisplaats?

Keizer: “Ik vond Neres... aan de bal aardig invallen. Of dat genoeg is voor een basisplek? Oh, niet alleen Neres klopt op de deur. Dat vertelde Lasse net ook. Bij Ajax heb je niet genoeg aan elf spelers en wat jongens op de bank die er niets van kunnen.”

“Een paar jongens zijn nog wat verder weg. Neres is prima bezig. Al heeft hij met de taal wat meer problemen dan Justin, waardoor we nog verder moeten sleutelen aan het verdedigende aspect.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >