Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Overmars blijft inzetten op moeilijke markt in Brazilië

Er kan een streep door de eventuele, mogelijke komst van Richarlison. Dat is zeker. Die teleurstelling is voor Ajax geen reden zijn aas voortaan elders uit te zetten, meldt Marc Overmars. Ajax waagt straks gewoon een nieuwe poging voor Zuid-Amerikaans talent.

01 augustus 2017 - 10:24
UsershyraDesktopajax_dataimagesb2c680db13b46f53c785c2a4118ba3f3_normal
Hoe hoog zou de rekening zijn van bellen naar Zuid-Amerika? © Pro Shots

Wanneer dat straks precies is, zal moeten blijken. En of het dan wel lukt trouwens ook, want is het moeilijk zakendoen met talenten uit Brazilië en hun aanhang. “Veel spelers zijn in handen van grote investeerders,” geeft Overmars aan in De Telegraaf.

“Brazilië is het moeilijkst, omdat daar per dag de spelregels veranderen. Maar voor ons is het dan: tot hier en niet verder,” aldus de man die verantwoordelijk is voor de selectie van Ajax en de samenstelling hiervan.

Ajax leek enige tijd de beste papieren te hebben voor Richarlison, maar kwam er niet uit met Fluminense. De vleugelspeler trekt waarschijnlijk naar Watford FC, dat eens niet zo gek veel meer betaalde dan Ajax wilde neertellen.

Een mogelijk obstakel was wel dat Fluminense een deel van de transferrechten wilde behouden, zodat het over een tijdje kan meedelen als Richarlison nog vele malen meer waard is dan nu. Dat is natuurlijk een soort optimaal scenario, wat in de praktijk nog maar moet blijken.

De teleurstelling rond Richarlison stompt Overmars niet af. Ajax miste gif, Davinson Sánchez bracht dat en de markt in Zuid-Amerika is en blijft interessant. “Als zich kansen in Brazilië voordoen, zullen we daar zeker voor gaan. Hoe vaak is Brazilië wereldkampioen geworden? Vijf keer.”

“Daar komen de beste spelers vandaan en dat weten de clubs ook. Daardoor zijn die talenten ook veel duurder dan in Colombia, waar je een international als Sánchez voor 5,5 miljoen euro haalt. In Brazilië heb je het bij een minder ervaren speler al snel over 14 miljoen euro.”

Aangezien het blijkbaar bekend was en is dat de Braziliaanse markt een moeilijke is, zijn we benieuwd naar welk alternatief Ajax nu doorschakelt. Op basis van het bedrag dat de club wilde uitgeven, mogen we beste de conclusie trekken dat versterking op de vleugels meer dan gewenst is.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >