Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Lille vraagt om kwijtschelding van gele kaart El Ghazi

Vriend en vijand is het erover eens: Anwar el Ghazi verdient louter lof voor zijn eerbetoon aan Appie Nouri. Lof kreeg de aanvaller zeker, maar daar bovenop ook nog eens een gele kaart. OSC Lille heeft de Franse bond nu gevraagd om de prent kwijt te schelden.

08 augustus 2017 - 21:54
UsershyraDesktopajax_dataimages56646630af0906e669fed41d63c2e8ef_normal
El Ghazi werd bestraft voor een oprecht eerbetoon aan Nouri. © Pro Shots

El Ghazi zette tijdens de eerste speeldag van de competitie namens Lille de 3-0 op het scorebord tegen FC Nantes. Hij vierde zijn treffer door zijn shirt uit te treken en een ondershirt met hierop de tekst 'Nouri 34' te tonen. De emoties liepen duidelijk hoog op bij El Ghazi.

De scheidsrechter kende echter geen genade en deelde een gele kaart uit. Wie weet was de scheids bang dat hij op het matje moest komen als-ie het niet zou doen, allemaal mogelijk. Een dag of wat later is echter nog steeds Jan en alleman van mening dat een gele kaart hier niet op zijn plaats was.

Lille neemt het voortouw en diende bij de Franse bond een verzoek in om de gele kaart kwijt te schelden. De club schaart zich volledig achter El Ghazi, spreekt van een uitzondering en hoopt dat het boerenverstand de disciplinaire commissie niet in de steek laat.

Over het algemeen is het eenvoudiger om een rode kaart te seponeren, maar laten we hopen dat Lille in zijn opzet slaagt. Het is in ieder geval fijn dat de club zijn steun uitspreekt voor El Ghazi. 

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >