Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Keizer ziet nog onvoldoende aantallen binnen selectie

Ajax was bereid om ruim 10 miljoen euro neer te tellen voor een buitenspeler. Toch ligt de prioriteit bij het toevoegen van aantallen in de verdediging en een middenvelder, zo deelt Marcel Keizer. Gek genoeg horen we weinig meer over het aantrekken van een buitenspeler.

08 augustus 2017 - 16:40
UsershyraDesktopajax_dataimagesa1bbe935d25490f0f72060f2f898bce6_normal
Keizer hoopt op meer onderlinge strijd bij zijn spelers. © Ajax Images

Rond het moment dat Ajax via zijn eigen kanalen een gesprek met Keizer verspreidde, kondigde Watford FC de komst van Richarlison aan. Ajax was druk in de weer met de Braziliaan, maar werd afgetroefd. Sindsdien is het weer stil.

Keizer heeft volop contact met Marc Overmars. De inhoud van de gesprekken is voetbal en kijken welke spelers er bij Ajax passen. Vanuit die gedachte onderneemt de club actie. Of niet. De roep om versterking bij supporters wordt – zonder overdrijven – met de dag groter.

“Ik hoop dat iedereen blijft,” stelt Keizer nog maar eens. Helaas is Ajax zo’n kleine vis geworden dat je alleen maar kunt hopen. “Maar ik hoop daarbij dat we nog wel wat dingen kunnen doen. Dat zou met name verdedigend zijn. We hebben aantallen nodig.”

“De backs zijn nu de vervangers van de centrale verdedigers. Ik maak me weinig zorgen als Joël of Nick centraal moet spelen, misschien is dat zelfs hun favoriete positie. Het gaat om aantallen, een gezonde concurrentiestrijd voor het hele seizoen. Voor de verdediging maakt het niet uit op welke positie een aanwinst kan spelen.”

De basisploeg van vorig seizoen is redelijk intact gebleven, maar op de bank zit vrijwel alleen maar jong grut. Talentvol weliswaar, maar jong en nog niet volrijp. “Over het hele jaar heb je een brede selectie nodig,” meldt Keizer. “We zijn zoekende om de selectie te verbreden.”

Vanwege het wegvallen van Appie Nouri wil Ajax er best nog een extra middenvelder bij. De situatie met Nouri vond compleet onverwacht plaats, maar dateert inmiddels wel van een maand geleden. “Mochten we op het middenveld nog iets kunnen doen, dan zou dat kunnen,” aldus Keizer, die Daley Sinkgraven omschrijft als een ‘goede middenvelder’.

Maar wat heeft Keizer het allerliefst? Dat iedereen blijft. “Het is zeker niet de bedoeling dat er spelers weggaan, maar dat blijft spannend tot de slotdag. Daarbij hoop je op aanvullingen. Bang voor lastminute-transfers is een groot woord, maar ik wil graag dat iedereen blijft. Je weet alleen nooit hoe een markt loopt, dat kan soms heel gek zijn. Je moet gewoon afwachten.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >