Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Keizer vreest geen vertrek bepalende spelers na eliminatie

Marcel Keizer sprak na de uitschakeling tegen OGC Nice van een zware klap. Ajax kwam in eigen huis niet verder dan een 2-2 gelijkspel en begon bovenal niet scherp aan de wedstrijd. “We hadden ons als doel gesteld om de Champions League te halen.”

03 augustus 2017 - 08:30
UsershyraDesktopajax_dataimages070b33616070fb22309462059d85c9dc_normal
De trainer zag zowel spelers als trainers matig aan de wedstrijd beginnen. © Pro Shots

Door Sander Zeldenrijk

Nee, een verklaring had de oefenmeester eigenlijk ook niet voor de eerste 25 minuten van de wedstrijd. “Sowieso stonden we centraal achterin niet goed tegen die anderhalve spits. Normaal moeten we doordekken en is elke bal die uitvalt dan voor ons waardoor we druk kunnen gaan zetten. Nu kon hij steeds wegdraaien. We waren compleet niet scherp in dat verhaal. Maar ook aan de bal niet. Als spelers en trainers zijn we gewoon niet goed aan de wedstrijd begonnen,” blikte hij terug op de snelle openingstreffer.

Of de spelers afgeleid waren door het schitterende eerbetoon aan Abdelhak Nouri lijkt maar de vraag. Na de warming-up, toen Keizer met zijn team in de kleedkamer zat te wachten om naar het veld te mogen, kreeg de ploeg er in ieder geval niets van mee. “Ik wist zelf wat er ging gebeuren, maar de spelers kregen dat (harde applaus) niet mee. Dat hoor je niet,” aldus Keizer.      

Toch kon de Ajaxtrainer wel leven met de 1-1-ruststand. “Na die 25 minuten werden we feller, veroverden we de tweede ballen hadden we de druk erop en werden we aan de bal beter. Als je allebei een helft van de eerste helft goed speelt, zal dat wel de juiste tussenstand zijn.”  

In de tweede helft was het plan om vol door te trekken, zoals Keizer het verwoordde. “Dat hebben we matig gedaan, al maakten we een mooie tweede goal. Als je dat kunt uitbouwen naar 3-1 zou je rustiger zitten. Nu bleef het lastig en waren we voortdurend op onze hoede voor de gelijkmaker. Ik had ook van alles warmlopen. Jongens die er bij een gelijkspel in zouden kunnen of spelers die moesten invallen om de voorsprong uit te bouwen.”

De conclusie is een harde. Ajax hoort vrijdag tegen welke ploeg het mag proberen om Europa League voetbal veilig te stellen. En dat is zuur. “Dit is een zware klap, omdat wij onszelf als doel hadden gesteld om de Champions League te halen. Dat is niet alleen goed voor de club, maar ook voor de spelers. Wij hebben talenten die zich wilden laten zien in de Champions League. Dat kan nu niet, dus we gaan de boel bijeenrapen richting eerste competitiewedstrijd.”

Keizer maakte zich publiekelijk overigens niet druk of bepalende en talentvolle spelers nu alsnog in de laatste transferweken een vertrek overwegen, juist vanwege het missen van Champions League-ervaring. “Nee, ik verwacht niet dat dat gaat gebeuren. Waarom niet? Omdat ik denk dat ze gewoon bij Ajax willen blijven om zich door te ontwikkelen,” meldde hij Ajax Life.

Tegelijkertijd benadrukte de Ajaxtrainer wel dat er in verdedigend opzicht nog wel wat bij mag komen. “We hebben een redelijk smalle groep. Vooral verdedigend komen we wat tekort. Daar zijn we nog steeds zoekende,” vertelde hij desgevraagd. 

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >