Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Keizer voelt zich beschadigd, maar verwijt Overmars niets

Marcel Keizer beleeft een moeilijke start als trainer van Ajax. Zijn ploeg is na vier duels nog zegeloos en de selectie flink gemankeerd. De valse start beschadigt Keizer, die graag versterking ziet komen. Toch verwijt hij Marc Overmars niets.

18 augustus 2017 - 17:33
UsershyraDesktopajax_dataimagesdc1bf46d66dbdd4b047a38ed97d0cd73_normal
Het siert Keizer dat hij transfers niet als excuus wil aanvoeren. © Pro Shots

Ajax handelde deze zomer apathisch op de transfermarkt en het inzetten op het behoud van sterkhouders lijkt het spelen van de verkeerde troef. De gevolgen liegen er niet om. De club ging onderuit tegen OGC Nice en een blamage in de Europa League dreigt.

Supporters morren, spelers roepen openlijk om versterking. Het zijn geen leuke tijden voor de club en dat maakt de toch al moeilijke opdracht voor Keizer nog zwaarder. “Ik ben verantwoordelijk, dat is duidelijk. Als deze slechte start mij beschadigt, dan is dat maar zo,” aldus Keizer tijdens het persmoment voor Ajax - FC Groningen.

Hij vervolgt: “Het gaat mij in eerste instantie om Ajax en dat we zo goed mogelijk presteren. Dit alles is vervelend, maar er zijn geen excuses. Het team van donderdag had in plaats van 0-1 verliezen ook 2-1 kunnen winnen, daarom zijn er geen excuses.”

Het is de taak van Keizer om zo goed mogelijk te presteren, het is de taak van Overmars om een goede ploeg te bouwen. Er valt geen Ajacied te vinden die blij is met de huidige staat van de selectie. Sterker nog, er moet heel wat gebeuren wil het ergens op lijken.

Verwijt Keizer dit Overmars? “Kijk, je wilt het altijd beter hebben. Het is in deze situatie hartstikke lastig om je groep voor elkaar te hebben. Komt er een club, dan heeft een speler als Sánchez ook een bepaald idee. Ajax is dan genoodzaakt om te handelen.”

Dat klinkt niet als een duidelijk antwoord. Ook na enig aandringen volgen er geen harde woorden. “We proberen natuurlijk nieuwe spelers te halen. Voor elke geslaagde transfer gaan er tien mis. Uiteindelijk gaat er een speler komen, het is net de vraag hoe snel je dingen kunt regelen. Het kan een paar wedstrijden duren en dat is inderdaad zonde, maar dat gebeurt niet alleen bij Ajax.”

Omdat Ajax maar niet doortastend optreedt, kan het gebeuren dat diverse spelers in de media hun ongenoegen uiten. Hakim Ziyech sloot aan in de rij en vindt dat de clubleiding niet heeft geleerd van de fouten die het vorige zomer ook al maakte. Eerlijk en oprecht, maar het draagt niet bij aan de rust die Ajax goed kan gebruiken.

Keizer heeft er geen moeite mee dat Ziyech zich roert. “Spelers mogen best wat zeggen en ik ga niet op elke uitspraak reageren. Of ik er blij mee ben? Hmm, nee. Nier per se. Ik weet wat wij intern hebben gesproken, ik heb er ook al wat over gezegd. De ene keer lukt het sneller, de andere keer duurt het langer.”

“Het is vervelend dat 31 augustus eraan vast zit, daar is de hele voetbalwereld het wel over eens. Het gaat er niet om of het gepast is, ik wil dat Ajax goed kan presteren en ga er vanuit dat iedereen dat wil. We moeten zorgen voor een zo goed mogelijke selectie. Daar ontstaan wel eens stevige discussies over. We vinden het nu nog niet goed genoeg.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >