Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Keizer: 'Verschil met vorig seizoen? Doelpunten’

Ajax stond nog geen drie maanden geleden in de finale van de Europa League.  Er was lof van alle kanten, Ajax was terug. Maar nu lijkt Ajax weer weg. Hoe dat komt? Keizer heeft een simpel antwoord: Ajax maakt dit seizoen niet meer op precies de goede momenten een doelpunt.

18 augustus 2017 - 11:34
UsershyraDesktopajax_dataimagesccf69c1c773726ff4a2d26e14217c6ce_normal
Had Ajax in ieder geval maar een van de kansen gemaakt... © Sjoerd Tullenaar

Door Niels Pach

“Doelpunten,” is het antwoord van Keizer als hij tijdens het persgesprek na afloop van Ajax - Rosenborg BK de vraag krijgt wat het verschil met vorig jaar is. De trainer geeft een voorbeeld: “De wedstrijd tegen Lyon (thuis, red.) valt of staat met een goal maken na twintig minuten onder druk. Dan zie je wat hier kan gebeuren.”

“Dat had vandaag ook kunnen gebeuren, maar dan had je eerst een goal moeten maken,” vervolgt Keizer. “Dat creëren we wel, maar we maken ‘m niet. Dat is al een groot verschil”

De momenten om te scoren waren er dus wel tegen Rosenborg. Een bal van Younes die net niet bij Dolberg kwam, Neres die van dichtbij naast schoot, De Ligt die eerst op de keeper stuitte en vervolgens bij een corner net te veel naar de grond kopte. Het had gekund, maar Ajax scoorde niet.

Had Ajax een van die kansen wel tot een doelpunt gepromoveerd, had dat volgens Keizer meer dan alleen een voorsprong opgeleverd. “In voetbal werkt het ook zo, dat weten jullie ook, als je in de eerste helft een goal maakt, maak je er misschien nog wel een.”

“En als je er in ieder geval maar een maakt, dan krijg je de mensen achter je. Het publiek staat al enorm achter ons, want we hebben al aardig wat tikken gehad en toch staan ze nog steeds volledig achter ons. Wat prachtig is voor de spelers, want dan kun je in ieder geval nog doorgaan, het is al zwaar genoeg,” geeft Keizer de Ajacieden op de tribune tussendoor nog een pluim.

Keizer en zijn mannen moeten het over een week met een stuk minder supporters doen, er zijn op dit moment zo'n 180 kaarten voor het uitvak verkocht. Hopelijk krijgt Ajax dat groepje toch op de banken. Om te beginnen door te scoren, minimaal twee keer. Wie weet valt het dubbeltje dan toch nog de goede kant op.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >