Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Keizer over Dolberg: 'Kasper zit in een moeilijkere fase'

De lijn naar Kasper Dolberg openkrijgen was de opdracht voor het duel met Rosenborg BK. Dat lukte, zeker in de eerste helft, regelmatig. Maar het vervolg bleef uit, tekenend voor ongelukkige seizoenstart van Dolberg. Marcel Keizer ziet ook dat zijn eerste spits nog niet de topvorm heeft. “Kasper zit ook gewoon in een moeilijkere fase.”

18 augustus 2017 - 12:35
UsershyraDesktopajax_dataimagesfa3afe8efc8c44100747373e418b287b_normal
Dolberg had tegen Rosenborg nog niet zijn topvorm te pakken. © Sjoerd Tullenaar

Door Niels Pach

In de voorgaande wedstrijden was het probleem dat Dolberg weinig werd gevonden. "We hebben nog niet echt lekker het idee dat Kasper uitgespeelde kansen krijgt. We zijn er al vanaf het begin mee bezig, de lijn naar Kasper moet open komen. We moeten hem in het spel betrekken,” zei Keizer in aanloop naar Rosenborg-thuis.

Dat ging donderdagavond al stukken beter – zonder echt grote kansen te krijgen – maar Dolberg was in de Johan Cruijff Arena niet de balvaste spits van vorig jaar. Keizer kijkt er niet gek van op dat de jonge Deen het nu wat lastiger heeft.

"Een paar schietkansen tegen Heracles en nu… ik weet eigenlijk niet of hij een kans kreeg… hij zit er gewoon wat moeilijker in,” zegt Keizer tegen Ajax Life na afloop van Ajax - Rosenborg. “Dat kan, een jongen van negentien jaar, daar moeten gewoon mee aan de slag en zorgen dat-ie weer het goede gevoel krijgt.”

Daar heeft Keizer natuurlijk wel een punt, Dolberg is nog jong en heeft veel potentie. “Het blijft een buitengewoon goede speler – die op dit moment misschien iets minder speelt – waar we heel veel van verwachten en dat moet ook, dat mag ook. En hij moet ook gewoon zorgen dat hij weer in zijn lekkere spel komt,” sluit Keizer hoopvol af.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >