Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Keizer niet van plan Dolberg definitief op de bank te zetten

Er vond zondag een bijzondere passeeractie plaats rondom Kasper Dolberg. Helaas voor de Deen voerde hij die niet zelf uit, maar moest hij plaatsnemen op de bank. Hoewel hij werd gepasseerd, is het de bedoeling dat Dolberg snel weer terugkeert in de basis.

21 augustus 2017 - 11:14
UsershyraDesktopajax_dataimages39e4d4e45cddf23743e8d119a743de9e_normal
Raar maar waar: Dolberg begint tegen Groningen op de bank. © Sjoerd Tullenaar

Dolberg (19) maakte vorig seizoen tijdens de eerste wedstrijden een zeer goede indruk en veroverde een basisplaats, maar nu is alles anders. De Deen komt, net als Ajax, niet best uit de startblokken en werd tegen FC Groningen (3-1) uit de basis gehouden.

Dat kan tegenwoordig, want Ajax beschikt met Klaas Jan Huntelaar (34) over een uitstekende vervanger. Een vervanger die op de lange termijn vervanger blijft. “Soms is het goed om iemand even aan de kant te houden,” verklaart Keizer tegenover Fox Sports.

“Daarna gaan we weer verder met Kasper, want hij is een uitstekende spits. Hij is niet helemaal lekker in vorm. We spelen nu veel wedstrijden en Klaas Jan traint vanaf de eerste dag prima. Kasper ook, maar in wedstrijden heeft hij niet helemaal de vorm.”

Je zou kunnen zeggen dat Dolberg, aan het begin van dat altijd zo moeilijke tweede seizoen, even in bescherming wordt genomen. “Als je het aan hem vraagt, hoefde hij geen bescherming,” merkt Keizer op. “Kasper gaat wel weer komen.”

De pech voor Dolberg en het geluk van Ajax is dat er met Huntelaar ook niet de minste vervanger klaar staat. Dat bleek ook wel, de nummer 9 opende de score met een prima kopbal uit een van de weinige geslaagde voorzetten vanaf de zijkant.

Keizer: “Klaas Jan heeft lekker fanatiek gespeeld, hij maakte een scherpe indruk. Prima. Dat is voor ons heerlijk. Of Huntelaar nu onze vaste spits wordt? Nee, nee. Kasper is een uitstekende speler die erg talentvol is en veel van Huntelaar kan leren, maar voor ons staat hij niet ter discussie.”

De grote vraag is nu wel: aan wie heeft Ajax donderdag meer behoefte om de achterstand tegen Rosenborg BK (1-0) ongedaan te maken, Dolberg of Huntelaar?

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >