Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Keizer hoopt in JC Arena verschil met Rosenborg te maken

Geen makkie. Dat spookte als eerste door het hoofd van Marcel Keizer na het horen van de loting voor de play-offs van de Europa League. Ajax werd gekoppeld aan Rosenborg BK. Het had eenvoudiger gekund, erkent Keizer, al blijft Ajax favoriet.

05 augustus 2017 - 09:25
UsershyraDesktopajax_dataimagesd37391537fc81f443db6c7b605ae119e_normal
Hopelijk levert Keizers derde Europese duel een overwinning op. © Sjoerd Tullenaar

Als je Europa League wilt spelen, moet je winnen van clubs van het kaliber Rosenborg. Zeker als je vorig jaar nog verliezend finalist was en hoge ambities hebt. Toch wordt er met gemengde gevoelens gereageerd op de koppeling met de Noors kampioen.

Ajax is nooit super in de voorronde en we hebben al flashbacks naar de wedstrijden met Jablonec. Bovendien is er geen vangnet meer. Als Ajax verliest, staat het nog voordat de groepsfase begint met lege handen.

“Uit de pot tegenstanders die we konden krijgen, is Rosenborg een van de zwaardere. We moeten uiteraard nog beelden bekijken, maar ik hoorde dat het een fysieke ploeg is, met Nicklas Bendtner in de spits,” reageert Keizer op de loting.

“Rosenborg staat bovenaan in de competitie, werd nipt uitgeschakeld door Celtic in de voorronde van de Champions League. Het is een pittige tegenstander. Ze zijn al een tijdje bezig in de competitie, een wedstrijdje of zeventien. Wij moeten zorgen dat we er klaar voor zijn.”

Dat Ajax eerst thuis speelt in plaats van uit, doet Keizer weinig. “Het wordt geen makkie en we onderschatten geen enkele wedstrijd, deze ook niet. Thuis of uit beginnen maakt niet zo veel uit. Tegen Nice bleek een goede uitgangspositie weinig waard. We moeten zorgen dat we een verschil maken en met een goed resultaat afreizen naar Noorwegen.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >