Jong Ajax sleept winst op Cambuur uit het vuur

Jong Ajax heeft de eerste speelronde in de Jupiler League winnend afgesloten. In de uitwedstrijd tegen Cambuur Leeuwarden wist de ploeg van trainer Michael Reiziger 1-2 te winnen. Darren Sidoel en Mateo Cassierra zorgen aan Ajax’ zijde voor de goals.

19 augustus 2017 - 11:56
UsershyraDesktopajax_dataimages156516f36a3ea8d1153a597aebed2698_normal
De 0-2 zorgde voor doodse stilte in het Cambuurstadion. © Pro Shots

In vergelijking met het Jong Ajax dat vorig seizoen runner-up werd in de eerste divisie stonden er vrijdagavond een hoop nieuwe namen op het veld. Een van hen was de van Heerenveen overgekomen Dennis Johnsen.

Dat Ajax voetballend de sterkste was werd vooral in de eerste helft duidelijk. Er werd vlot rondgespeeld wat Johnsen en Cassierra al in de openingsfase in kansrijke positie bracht. Aan de andere kant was ook Cambuur-speler Marvin Peersman gevaarlijk.

Ajax-fans hoefden niet lang te wachten op de eerste goal van Jong Ajax dit seizoen. In de 25e minuut schoot Darren Sidoel van buiten het strafschopgebied raak. De bal leek een prooi voor de doelman Jesse Bertrams, maar deze zat er jammerlijk naast: 0-1.

De openingstreffer werkte als doping voor het legio jongelingen. Nog makkelijker dan voor de goal werd er gecombineerd. Naast een reeks mogelijkheden leidde dit ook tot een verdubbeling van de voorsprong. Cassierra toucheerde de bal uit een standaardsituatie, wat genoeg bleek om te scoren. Wederom zag de keeper van Cambuur er niet goed uit.

Na rust werd het gebrek aan ervaring bij Jong Ajax zichtbaar. Gevallen van vermoeidheid en kramp vielen al vroeg in de tweede helft te bespeuren. Het fitte Cambuur trok zo de wedstrijd naar zich toe, met een aansluitingstreffer tot gevolg. Uit een hoekschop kopte Matthew Steenvoorden eenvoudig binnen.

Cambuur kreeg grote kansen, maar doelman Stan van Bladeren stond zijn mannetje. Met name de redding op het schot van Alvin Daniels kon op de bewondering van zijn medespelers rekenen. In deze periode liep de Friese thuisploeg ver naar voren en had Ajax voorin dus ruimte. Helaas had onder meer Cassierra het vizier niet op scherp staan.

Dezelfde Cassierra was in blessuretijd nog slachtoffer van een belachelijke tackle van Azor Matisuwa, welke bestraft werd met een directe rode kaart. Cambuur heeft laten weten de speler een boete op te leggen voor diens actie.

Ondanks mogelijkheden van de thuisploeg om de score gelijk te trekken bleef het bij 1-2. Zodoende kon Michael Reiziger terugkijken op een succesvol debuut. Volgende week komt Fortuna Sittard op bezoek op De Toekomst.