Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

Introweek in Trondheim

We vallen deze dagen als Ajaxvolgers met onze neus in de boter in Trondheim. Het is namelijk introductieweek in de Noorse stad en dat zorgt voor gezelligheid. Daar zijn studenten nou eenmaal goed in. En de gemiddelde speler van Ajax zou er zo aan mee kunnen doen.

Door Niels Pach
24 augustus 2017 - 16:16
UsershyraDesktopajax_dataimages4ea36e7b8b2a64f9eed4e36d27cc3bcc_normal
Het is net een groepje eerstejaars met hun begeleiders. © Ajax Images

Want Frenkie de Jong, Matthijs de Ligt, Vaclav Cerny en de andere jonkies zouden gezien hun leeftijd natuurlijk net zo goed eerstejaars studenten zijn. En Lasse Schöne en Klaas Jan Huntelaar dan mee als begeleiders. Ik zie het helemaal voor me. Ze zouden niet opvallen tussen de clubjes studenten die verkleed en wel op weg zijn naar verschillende feestjes.

Maar de Ajacieden zijn hier natuurlijk niet voor een studentenfeestje, ze zijn hier om te presteren. Bovendien zit voor Ajax de introperiode er wel op. Na de ontgroening van een week geleden gaat het nu om het echie. Want een goed resultaat tegen Rosenborg kan het seizoen misschien niet maken, uitschakeling kan het seizoen wel breken.

Ik moet er toch echt niet aan denken: een seizoen zonder Europees hoofdtoernooi. Dat als vice-Europa Leaguemeister, zoals de Duitsers het zouden noemen. Ik krijg het ook nog niet in mijn systeem dat het een optie is. Al durf ik er ook nog geen rekening mee te houden dat het allemaal goed komt. Het is een soort strijd tussen gevoel en verstand.

Normaal gesproken ga je naar Trondheim met de gedachte dat Ajax moet kunnen winnen

Gelukkig heeft Matthijs de Ligt niet zo’n innerlijke strijd. De verdediger is een dag voor de wedstrijd duidelijk als hem door een Noorse journalist wordt gevraagd wie er favoriet is.

“Ajax,” klinkt er vol overtuiging uit zijn mond. Ik hoop maar dat de rest van de Ajaxselectie er net zo over denkt, want als ze met angst en beven aan de aftrap verschijnen, wordt het sowieso niets.

Als supporter is het juist wel weer verstandig om wat voorbehoud in te bouwen. Dat heeft vorig seizoen wel bewezen. Met een 2-0 of 4-1 in de heenwedstrijd kan het in de return toch nog spannend worden. Toen liep het goed af, maar nu beginnen we met een achterstand, moet je nagaan...

Aan de andere kant: elke overwinning is genoeg om niet te worden uitgeschakeld. En normaal gesproken ga je toch naar Trondheim met de gedachte dat Ajax best moet kunnen winnen van Rosenborg. Daar probeer ik me al een week lang aan vast te houden.

Nou goed, we gaan het allemaal zien. Hopelijk kunnen de studenten van Keizer na de wedstrijd hun eigen introfeestje vieren in Lerkendal, het stadion van Rosenborg.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >