Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Grote namen presenteren pamflet tegen kunstgras

In een poging om kunstgras in voetballend Nederland tot het verleden te laten behoren, hebben diverse (ex-)spelers en trainers zich verenigd. Gezamenlijk presenteren zij vandaag een pamflet wat door een ieder ondertekend kan worden en wat richting de KNVB en alle Eredivisieclubs een statement moet zijn.

19 augustus 2017 - 14:17
UsershyraDesktopajax_dataimages1ab9e4629a3209744abc3ab691ff7839_normal
De tegen Heracles verspeelde punten krijgt Ajax er helaas niet mee terug. © Pro Shots

Ruud Gullit, Wesley Sneijder, Mark van Bommel en Arjen Robben zijn de blikvangers van dit initiatief. In een uitgebreid artikel in het AD komen de huidig en voormalig aanvoerders van Oranje aan het woord.

Gullit breekt zelfs een lans voor Mathijs de Ligt, die er tegen Heracles niet goed uit zag: “Neem nou alleen die goal van Heracles tegen Ajax van zaterdagavond. Op normaal gras had Matthijs de Ligt een sliding ingezet, dat weet ik honderd procent zeker. Hoe moet je zo’n jongen dan beoordelen voor Oranje?”

Dat het probleem vooral een kwestie van geld is, is ook voor Gullit duidelijk. Vanuit de actie wordt dan ook gepleit voor een herverdeling van de televisiegelden: “Iedereen moet wat water bij de wijn doen. De topclubs dus zeker ook. Voor Ajax of PSV is een ton in euro’s iets heel anders dan voor Excelsior of Sparta.’’

Getuige de steun van Marc Overmars is Ajax bereid om mee te denken met een oplossing waarbij de lasten gezamenlijk gedragen worden.

Het desbetreffende pamflet kan hier ondertekend worden.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >