Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

EL-loting: Dit zijn alle mogelijke tegenstanders van Ajax

We moeten door, snuiters. Ajax moet nog even flink aan de bak om een plekje veilig te stellen in een groepsfase en dit seizoen ook echt Europees voetbal te spelen. Helaas niet in de Champions League, maar in de Europa League. Dat kan heel leuk zijn. Maar eerst de laatste horde nemen.

04 augustus 2017 - 08:27
UsershyraDesktopajax_dataimages9989f2861cd80c6767763d35661e58ab_normal
Hoop jij op een club van naam of juist een grote onbekende? © Pro Shots

De loting wordt vrijdag om 13.00 uur verricht in Nyon, op het hoofdkwartier van de Uefa. Ajax neemt deel aan de play-offs waarin voor de winnaar een plekje is weggelegd in de Europa League. De verliezer staat met lege handen en dus is het zaak om ten koste van alles te kwalificeren.

We zien tussen de mogelijke tegenstanders wat bekende namen, maar ook totaal onbekende clubs. Dat hoeft niets te betekenen. Kijk maar naar PSV dat wordt uitgeschakeld door NK Osijek. Ajax kan de club uit Kroatië loten en een gewaarschuwd mens telt voor twee. Een koppeling met FC Utrecht is niet mogelijk.

Ajax geniet bij de loting een beschermde status, al zegt dit dus lang niet altijd alles. Een garantie op succes is het sowieso niet, vraag maar na in de regio Eindhoven. Motivatie is gewenst, ook als blijkt dat Ajax een tripje moet maken naar Oost-Europa en speelt tegen een club waar we nog nooit van hebben gehoord.

De loting bepaalt of Ajax 17 augustus begint met een thuiswedstrijd of een uitduel. De return is 24 augustus. Voordat er daadwerkelijk wordt geloot, splitst de Uefa alle clubs trouwens over diverse potten. Dan blijven er nog een paar mogelijke tegenstanders over.

Update 10.10 uur:
Er zijn nog zes mogelijke tegenstanders over voor Ajax, na de eerste schifting van de Uefa. Een loting tegen Rosenborg BK lijkt van alle mogelijkheden de moeilijkste opgave.

De andere vijf clubs zijn redelijk tot zeer onbekend. Tenzij jullie natuurlijk alles weten over FC Oleksandriya, Skenderbeu Korce, SCR Altach, Vardar Skopje of Suduva Marijampole.

Er is dus een behoorlijke kans aanwezig dat Ajax richting het oosten van Europa moet, met bestemmingen als Oekraïne, Albanië, Macedonië en Litouwen. Vanmiddag na de klok van 13.00 uur weten we meer.

Dit zijn de mogelijke tegenstanders van Ajax:

  • Rosenborg BK  
  • FC Oleksandriya 
  • Skenderbeu Korce
  • SCR Altach
  • Vardar Skopje
  • Suduva Marijampole

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >