Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Eerste zege voor Keizer geen reden vlag uit te hangen

Hij moest er een klein maandje op wachten, maar Marcel Keizer heeft zijn eerste zege als trainer van Ajax te pakken. Zijn ploeg was met 3-1 te sterk voor FC Groningen. Het was een verdiende zege, maar het spelbeeld gaf aan dat Ajax nog voldoende huiswerk heeft.

20 augustus 2017 - 19:45
UsershyraDesktopajax_dataimages65a3b9e8b5309307574a2f92174550a7_normal
Keizer is blij, maar tevreden is weer een ander verhaal. © Sjoerd Tullenaar

Dus is sprake van gereserveerde blijdschap bij de trainer, die nu een winstpercentage heeft. Hopelijk wordt het percentage van 20 procent snel opgekrikt, maar dat is een klus voor later. Een andere klus is om Ajax beter te laten spelen, want dat is ook nodig.

“Na de 1-1 tegen OGC Nice was er een beetje reden om te lachen, maar nu zeker. Dit was de eerste zege in de competitie. Vorige week verloren we en dus was er toen nog geen glimlach. Ik ben hartstikke blij, maar we moeten ook kijken naar het spel,” reageert Keizer na de eerste driepunter.

“Er moeten nog wel wat dingen gebeuren. Tot de vijftigste minuut, tot de 2-0, zijn we aan het voetballen en winnen we tweede ballen. Daardoor krijg je druk op Groningen, dat werd daarna een stuk minder goed. Je ziet na de 2-0 dat jongens wat vrijer gaan spelen. Ze zijn net even langer aan de bal dan normaal. Dat zorgt ervoor dat je minder gaat spelen.”

Het verval van de ploeg baart Keizer dus zorgen. Maar laten we ook niet doen alsof het de eerste vijftig minuten tiptop in orde was. Ajax speelde tegen een zeer teruggetrokken Groningen en het lukte niet echt om de kansen aaneen te rijgen. Voorzetten vanaf de zijkant lijken niet de sleutel tot succes, zelfs al werd Ajax ertoe gedwongen.

“Als ik deze wedstrijd vergelijk met die van vorige week, tegen Heracles Almelo, hadden we nu misschien wel meer kansen. Als dan een individuele actie voor de 3-0 uitblijft en in plaats daarvan de 2-1 valt, is dat in de situatie waarin we nu zitten, niet echt prettig. Ik wisselde daarna puur op frisheid en fitheid en we haalden de wedstrijd binnen.”
 
Keizer gaf verder nog aan dat het passeren van Kasper Dolberg geen gevolgen heeft voor zijn status als eerste spits, maar daar komen we nog uitgebreider op terug.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >