Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Drie dingen die je moet weten over Ajax - Rosenborg BK

Vanavond moet Ajax in de Johan Cruijff Arena een uitslag neerzetten die over een week in Trondheim houdbaar is. Rosenberg BK kan een hinderlijke sta-in-de-weg zijn naar de groepsfase van de Europa League. Daarom is het beter de volgende drie dingen te weten en goed voorbereid achter je club te staan.

17 augustus 2017 - 10:16
UsershyraDesktopajax_dataimagesc9b2b2c3fff025cd25b4682b4ee2135d_normal
Dit is de laatste keer vandaag dat we blije Noren willen zien. © Pro Shots

Johnsen kijkt toe, Sánchez misschien niet
Een beetje in de marge van het grote Ajaxnieuws tekende de negentienjarige Dennis Johnsen woensdag een contract. Zeer talentvol, Noor en afkomstig uit de jeugdopleiding van Rosenborg BK. Hij verheugt zich als fan ook op de clash met z’n jeugdliefde - is onze inschatting. Je zou een paar dagen terug hebben verwacht dat Johnsen op de eretribune in de buurt van Davinson Sánchez zit.

De uitgebreide flirt van de Colombiaan met de Spurs zorgde dat de verdediger er niet bij was in Almelo. Vandaag zit hij wel weer bij de selectie. Wij denken dan: mooi. Als je als voetballer tenminste 40 miljoen euro waard bent, kun je jouw ‘etalageclub’ best nog even helpen aan een Europese overwinning en door de voordeur van de Arena naar buiten stappen. Zal te simpel zijn gedacht. En toch is het wel een fijn idee als we naar de tegenstander Rosenborg kijken. 

Nicklas Bendtner had Paddy Power
Bij Rosenborg is de inmiddels tot cultspits verheven Deen Nicklas Bendtner een man om in de gaten te houden. Alleen al omdat hij in 2012 een schorsing kreeg omdat hij de rand van z’n geluksonderbroek toonde aan het publiek, na een goal voor Denemarken. Paddy Power stond er op, een Iers gokbedrijf. De competitiegoal van de spits tegen concurrent Molde FK is voor ons meer reden om op Sánchez als cipier te blijven hopen. Check dit videootje, met mooi commentaar:

Bij de NOS meldde de Noorse journalist Jesper Mathisen van TV2 dat het vanavond niet om Bendtner gaat: "De beste man is momenteel de Deense middenvelder Mike Jensen. Hij is de aanvoerder en echt de motor op het middenveld. Dat zal Ajax zeker gaan merken..." Wat ook een merkbare factor kan worden: de Noren zijn al achttien (!) competitieduels onderweg, en Ajax slechts één. Fit of fris, de vraag is wat de doorslag gaat geven. 

Handjevol Noren in het uitvak
Marius Dahl, Noors journalist, wist het zeker: er komen heel veel Noren naar Amsterdam! Dat zei hij in onze papieren versie. “In Glasgow (Bij Celtic, de vorige Europese tegenstander, red) waren er slechts honderd, maar dat was een dure trip die in een kort tijdsbestek geboekt moest worden. Het is vanuit Trondheim best goedkoop vliegen naar Amsterdam en Ajax is natuurlijk een gave tegenstander voor de fans.” Blijkbaar niet dus. Laatste bericht is dat er 150 Noren in het uitvak zitten. Voor de return volgende week in Trondheim zijn trouwens nog kaartjes te koop voor Ajaxsupporters!

Ajax en Rosenborg BK trappen vanavond om 20.45 uur af in de Johan Cruijff Arena. De Schot Craig Thomson is de arbiter.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >