Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Drie dingen die je moet weten over Ajax - FC Groningen

Nieuwe ronde en hopelijk nieuwe kansen. Ajax wist de laatste vier officiële duels (tegen Nice, Heracles en Rosenborg) niet te winnen, maar kan zondag het Sanchez-loze tijdperk op een waardige manier openen. Omdat niet vergeten mag worden hoe het is om te winnen, hier drie dingen die je moet weten over Ajax – FC Groningen.

19 augustus 2017 - 13:09
UsershyraDesktopajax_dataimagesc0bd152b7c50b7b9566e4cee71d60bcb_normal
Vorig seizoen speelde Ajax uit met 1-1 gelijk en won het thuis met 2-0. © Pro Shots

Groningen op volle oorlogssterkte
Oussama Idrissi en Lars Veldwijk zijn aan Groningse zijde hersteld van hun blessures. Ook Chelsea-huurling Todd Kane is in staat om zondag minuten te maken, maar zal door gebrek aan wedstrijdritme nog niet in de basis starten.

Naar verwachting is het op gebied van blessures bij Ajax hetzelfde verhaal als de laatste weken. Doelman Alblas herstelt nog van zijn polsbreuk en Daley Sinkgraven sukkelt met een knieblessure.

FC Groningen heeft overigens twee oud-Ajacieden in de selectie. Te weten: Sergio Padt en Django Warmerdam. Beide spelers maakten echter nooit hun debuut in de hoofdmacht.

Cijfermatig beter
Uiteindelijk tellen alleen de punten, maar in zware tijden is het fijn als je je in ieder geval aan de statistieken kunt vasthouden. Marcel Keizer liet tijdens de wekelijkse persconferentie weten dat Ajax, naar zijn mening, in het tweeluik met Nice, en in de duels tegen Heracles en Rosenborg, recht had op de volle mep.

“Je moet heel realistisch naar de wedstrijden kijken en het is nog steeds zo dat we in alle wedstrijden kansen hebben gecreëerd, alleen scoren we moeilijk. Zondag gaan we er weer voor om kansen te creëren”, beloofde Keizer de aanwezige pers.

 Horrorstart
Hoewel Keizer een dramatische start beleeft als hoofdtrainer, was de eredivisiestart van Peter Bosz ook niet om over na huis te schrijven. Vorig jaar stond Ajax na duels tegen Sparta, Roda JC en Willem II op een schamele vier punten. Dit was een evenaring van de waardeloze start van Marco van Basten in 2008/2009.

De laatste keer dat Ajax thuis niet wist te winnen van FC Groningen was op 2 september 2007. Destijds tekende Klaas-Jan Huntelaar voor de gelijkmaker.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >