Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Markerink: 'Sponsornaam Cruijff Arena nu niet aan de orde'

We kunnen voorlopig opgelucht ademhalen, de Amsterdam Arena is nu niet bezig met een sponsornaam om voor of achter de Johan Cruijff Arena te plakken. “Het is op dit moment helemaal niet aan de orde,” stelt Henk Markerink, directeur van het stadion, ons voor nu gerust. “We zijn niet bezig met een commerciële naam.”

09 augustus 2017 - 17:45
UsershyraDesktopajax_dataimagese2874b3b7efc05f8a591fdda74fcda6b_normal
Voor of achter Cruijff komt geen commerciële naam, voorlopig. © De Brouwer

Maar het helemaal uitsluiten van een commerciële naam doet Markerink ook weer niet. “We zijn aan het kijken in hoeverre daar mogelijkheden voor zijn. De naam vertegenwoordigt in principe een groot bedrag. Maar hoe we dat precies gaan invullen is onderdeel van de onderhandelingen,” zegt hij in gesprek met BNR.

Met die onderhandelingen doelt hij op de definitieve afspraken die moeten worden gemaakt naar aanleiding van de intentieverklaring die 25 april werd getekend. De onderhandelingen moeten 25 oktober zijn afgerond, dat is ook het moment dat de naam officieel verandert in Johan Cruijff Arena.

In de intentieverklaring werd verder afgesproken dat Ajax meer aandelen van het stadion krijgt, de gemeente Amsterdam stoot juist weer de helft van de aandelen af. Als het aan Markerink ligt, is dit geen voorschot op dat Ajax volledig eigenaar wordt van het stadion. “Dat is op dit moment niet aan de orde,” aldus de directeur.

Maar als hem wordt gevraagd of dat op termijn kan veranderen, sluit Markerink dat ook weer niet helemaal uit. “Alles is denkbaar. Maar wat is op termijn? Dat is natuurlijk een heel ruim begrip. Er wordt op dit moment niet over nagedacht.”

Goed, laten we voorlopig maar aftellen naar 25 oktober.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >