Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

Bij de 'volgende Sánchez' ben ik weer naïef

Soms ben ik – tegen beter weten in – nog altijd het meest naïeve jongetje uit de klas. Heel even had ik namelijk de idiote hoop dat Davinson Sánchez nog een jaartje bij Ajax wilde blijven. Stom natuurlijk. Ik zou inmiddels toch beter moeten weten?

14 augustus 2017 - 15:43
UsershyraDesktopajax_dataimagesf761adea6a8d00be0e15e1598431c7da_normal
Sánchez werd gevoelsmatig één van ons. Een publiekslieveling. © De Brouwer

Het is zaterdagmiddag als ik mezelf tevergeefs moed inspreek. “Hij heeft het toch naar zijn zin in Amsterdam? Waarom nu al gaan? Misschien dat Ajax hem nog kan overtuigen met een ultiem offer, waar De Telegraaf over rept…” Ook toen duidelijk werd dat landgenoot Luis Orejuela in het vliegtuig zat, hoopte ik dat het mee zou spelen in zijn beslissing nog even te blijven.

Het zijn mijn dommige gedachtenspinsels als fan en die zijn op voorhand vaak al tamelijk naïef. Clubliefde verblindt nogal eens. Sánchez was Ajacied zolang het hem uitkwam. Want natuurlijk kiest de Colombiaanse beer voor een grotere competitie en meer geld. Kun je het hem ook kwalijk nemen? Welnee. Dit was op voorhand te verwachten. De roem in Europa was leuk, maar de tol betaal je vrijwel direct. Ajax was vanaf het prille begin al bedoeld als springplank.

Want natuurlijk kiest de Colombiaanse beer voor een grotere competitie en meer geld.

Gaandeweg het seizoen vergat ik die wetmatigheid echter. Sánchez werd gevoelsmatig één van ons. Een publiekslieveling. Een speler waar je je als supporter aan hecht, van wie je trots bent dat hij jouw kleuren verdedigt. Die stoere kop, die onverzettelijkheid, de danspasjes, die grote reuzenstappen, zijn sympathieke uitstraling en meer van die dingen. Na een paar wedstrijden wist je al: dit is een pareltje.

Een aardig deel van de glans ging er afgelopen zondag echter af toen naar buiten kwam dat er ‘motivatieproblemen’ waren, vanwege transferperikelen. Ook het Almelose kunstgras werd erbij gehaald, maar iedereen weet: dat is lulkoek. Wilde Sánchez écht niet spelen of besloot de technische staf zelf dat hij niet gemotiveerd was? Het spel is op de wagen en het is aan Ajax er nu dan maar het uiterste uit te peuren.

Als supporter kijk je er vanaf de zijlijn naar. Je moet het er allemaal maar mee doen. Tegenhouden doe je het toch niet. Die les leer ik elk jaar opnieuw. En ik geef je op een briefje: bij de eventuele ‘volgende Sánchez’ ben ik waarschijnlijk wéér net zo dommig naïef.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >