Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax loot Rosenborg BK en treft het weer niet echt

Ajax moet zich ten koste van Rosenborg BK zien te kwalificeren voor de Europa League. Daarmee is van de mogelijke tegenstanders opnieuw een lastige opponent uit de loting gekomen. De Noors kampioen strandde ook in de voorronde van de Champions League.

04 augustus 2017 - 13:28
UsershyraDesktopajax_dataimages198c3222bf9a571ce7a47e6c5b67aae7_normal
Hopelijk juicht Ajax nu wel als laatst! © Pro Shots

Ajax tegen Rosenborg is een wedstrijd die doet denken aan vervlogen tijden in het kampioenbal. Beide ploegen hebben tegenwoordig grote moeite om dit toernooi te bereiken en de laatste poging mislukte dus jammerlijk.

Een van de twee komt terecht in het vangnet dat de Europa League vormt, voor de ander resteren lege handen. Wie, wat, waar wordt bepaald op 17 en 24 augustus. Ajax begint in principe thuis, op basis van de loting, maar dit kan nog veranderen. Even afwachten maar.

Rosenborg is in de play-offs voor de Europa League verzeild geraakt door een nederlaag tegen Celtic. De Schotten wisten in 180 minuten voetballen een keer te scoren, terwijl de Noren het net niet wisten te vinden.

Een voorronde eerder rekende Rosenborg af met Dundalk. Dat ging gepaard met de nodige moeite, uit werd het 1-1 en thuis was er een verlenging nodig om 2-1 te winnen.

Als we denken aan spelers met een verleden bij beide clubs komen we uiteraard uit bij maar een man: André Bergdølmo.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >