Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax heeft Kroatische verdediger Barac bijna binnen

Het lijkt erop dat Ajax spoedig een aanwinst voor de verdediging presenteert. Het gaat om Mateo Barac, die uitkomt voor NK Osijek. En inderdaad, de Kroaat schakelde vorige week PSV uit in de Europa League en staat nu op het punt om een transfer te maken.

06 augustus 2017 - 14:37
UsershyraDesktopajax_dataimages06c82fe85641977e88558cf5ab4d0621_normal
Hier zien we Barac in actie tijdens het treffen met PSV. © Pro Shots

De eerste berichten over een transfer van Barac naar Ajax kwamen zondag vanuit Kroatische media, maar inmiddels is het nieuws ook in Nederland geland. De Telegraaf schrijft zelfs dat Barac al lange tijd op de radar staat bij Ajax en dat de duels met PSV dingen in een stroomversnelling brachten.

Dat kan best kloppen, maar het blijft een beetje apart dat het lang duurt om het vertrek van Kenny Tete en Jairo Riedewald op te vangen. Er is nu in ieder geval wel actie op handen, aangezien Ajax en Osijek het al eens zijn over een transfersom van ongeveer 1,5 miljoen euro.

Het is best apart dat Barac op zijn 23ste bij Osijek voetbalt en niet bij een van de grote Kroatische clubs, want hij maakte zelfs als zijn debuut voor de nationale ploeg. Meestal leveren clubs als Dinamo Zagreb en Hajduk Splits internationals en niet de nummer vier van het land.

Het kan haast niet anders of Ajax en Barac worden het eens over de voorwaarden voor een transfer. Zodra dit het geval is en Barac de keuring heeft doorstaan, kunnen er handtekeningen worden gezet.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >