Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajacieden willen niet verhuurd aan Sparta door kunstgras

We zitten in de tijd van het jaar dat spelers die buiten de boot vallen soms beter een seizoentje kunnen worden verhuurd. Sparta is een prima clubje waar spelers beter kunnen worden. Alleen wil er geen Ajacied meer naar Sparta. Vanwege kunstgras.

21 augustus 2017 - 12:01
UsershyraDesktopajax_dataimages5290ce9fb410c2c7a0372dbf9e25334b_normal
Kunstgras op Het Kasteel doet gewoon extra pijn aan je ogen... © Pro Shots

Sparta is een van de zes clubs in de eredivisie die zijn thuiswedstrijden speelt op nepgras. Het doet pijn dat juist de club van Rotterdam op kunstgras speelt, want een veel traditionelere club dan Sparta is er bijna niet te vinden.

“Sparta heeft gevraagd om spelers, maar die geven bij ons aan: ik speel liever niet op kunstgras,” reageert Marc Overmars voor de camera van de NOS. “Goh? Geen goh, dat is iets wat je aan ziet komen.”

De discussie over kunstgras is, in dit nog prille seizoen, al flink losgebarsten. Wie weet dat er binnen een halfjaar duidelijkheid komt over de toekomst van nepgras. Wat ons betreft heeft kunstgras geen toekomst, nu moeten de geleerden het nog eens worden.

Je kunt sinds dit weekeinde een pamflet ondertekenen om te laten weten dat je tegen eredivisieduels op kunstgras bent. Hoe meer liefhebbers het pamflet tekenen, des te beter. Dus laat even je gegevens achter. Dan heb jij ook je steentje bijdragen.

Waar Overmars aan de ene kant merkt dat spelers liever niet verhuurd willen worden aan Sparta, merkt hij ook dat het moeilijk is om aanwinsten te overtuigen. Er zijn dus blijkbaar wel degelijk spelers in beeld, maar ook die voetballen liever niet op kunstgras.

“Wij maken onszelf belachelijk met kunstgras. Dat merk ik ook als ik met collega’s van buitenlandse clubs praat. Of met spelers en zaakwaarnemers als we iemand naar Ajax willen halen. Ook Davinson Sánchez is maar wat blij dat hij niet meer op kunstgras hoeft te voetballen.”

Toch was dat blijkbaar geen reden om de noodklok te luiden, want het voortouw wordt door anderen genomen.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >