Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Veltman mag van Keizer niet recht naar voren spelen

Ajax speelt natuurlijk altijd op een herkenbare manier. Maar een trainerswissel zorgt voor diverse wijzigingen. Dat is met Marcel Keizer in plaats van Peter Bosz ook niet anders. Joël Veltman geeft ons een klein inkijkje in de verschillen tussen beide trainers.

26 juli 2017 - 13:01
UsershyraDesktopajax_dataimagesdb2abc18e457a76cfe174f43366c6384_normal
Het is voor Veltman geen kwestie meer van de rechtsvoor voeden. © Pro Shots

Onder Bosz bestond er zoiets als de vijfsecondenregel. Keizer heeft zo'n stokpaardje niet, maar hoopt dan weer met een plan B te komen als de wedstrijd daar om vraagt. Ook Keizers plan A wijkt iets af van de tactiek die Bosz regelmatig hanteerde.

Hoewel hij in eerste instantie aangeeft dat de verschillen klein zijn, merkt Veltman wel degelijk veranderingen qua spelopvatting. “Jong Ajax heeft vorig seizoen ook aanvallend gespeeld, met druk naar voren. Het zit 'm echt in details,” aldus de aanvoerder tegenover Ajax Life.

“We zijn gewend om veel over de vleugel te spelen, maar Keizer wil dat we de bal meer centraal houden, en pas op het einde de vleugels aanspelen. Dus niet dat ik als rechtsback de bal meteen recht naar voren speel. Daar ligt nu de aandacht op.”

Verder gaat het vooral om plezier, zo deelde Keizer eerder al. “Als je plezier hebt en fanatiek traint, dan doe je automatisch al hartstikke veel. Dat je 's middags blijft om extra te trainen op kracht of als specialist op standaardsituaties bijvoorbeeld, vind ik een heel normale gang van zaken.”

Ben je benieuwd naar het volledige interview met Veltman of Keizer? Check dan de krant Ajax Life. De eerste krant van het seizoen is eind vorige week bij onze leden bezorgd.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >