Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

VDBeek vindt het zwaar om goal voor Appie te vieren

Donny! Uitgerekend Donny. Appie's boezemvriend zorgde in Nice voor lachende gezichten bij de Ajacieden door de gelijkmaker te produceren. Een even belangrijk als emotioneel uitdoelpunt (1-1) is binnen, maar achter de lach gaat nog altijd veel verdriet schuil.

27 juli 2017 - 10:32
UsershyraDesktopajax_dataimages1e0588432c96b7e2895a1421e2d0b76c_normal
Deze foto van Donny zegt veel meer dan duizend woorden. © Pro Shots

Van de Beek en Nouri waren voorbestemd om, net als in de jeugd, successen te vieren in het eerste elftal van Ajax, maar dat zal nooit gebeuren. Nouri viel weg, Van de Beek moet door. Hoe moeilijk dat ook is. Donny liet zich tegen OGC Nice alvast van zijn goede kant zien.

“Het was een belangrijke goal en die hadden we nodig. Deze goal maakte ik natuurlijk voor Ajax, voor iedereen, maar in het bijzonder voor Appie en zijn familie. Ik probeer ze een hart onder de riem te steken. Ik hou heel veel van hem en als team willen we de familie steunen,” vertelde Van de Beek bij Ziggo Sport.

Als je dan scoort, is dat niet niets. Van de Beek beeldde met zijn vingers rugnummer 34 uit. Het nummer wat bij Appie hoort, maar nooit meer door hem zal worden gedragen. “Of het moeilijk was om dat doelpunt te vieren? Ik werd er best emotioneel van. Deze was voor Appie.”

Uiteraard vraagt de interviewer vervolgens hoe het met Donny gaat, die misschien wel de hardste klap van alle spelers kreeg te verwerken, maar daar geeft hij liever geen antwoord op. “Ik wil het het liefst over de wedstrijd hebben, ik ben nog niet in staat om... Ik heb het er heel moeilijk mee.”

En het gesprek vervolgt daarna ook over de wedstrijd, zoals Donny wil. Ajax gaf een goede reactie en had zelfs kunnen winnen, maar Nice kreeg in de slotfase nog een onwijs grote kans. “Er lagen na rust veel mogelijkheden aan de buitenkanten. Nog een bal op de lat, voor hetzelfde geld valt die erin.”

“We hebben een goede uitgangspositie om het in de Arena af te maken, denk ik. Er gebeuren goede dingen, maar er zijn ook dingen die beter kunnen. Ik ben blij dat ik met een goal belangrijk kon zijn, volgende week moeten we het afmaken.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >