Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

Van Villa Arena naar Ajax Fanshop én terug

Ik stuur de bocht door en zie de Johan Cruijff Arena in beeld verschijnen. De hele weg voelt het alsof ik naar Ajax ga, maar niets is minder waar. De vriendin is mee en dus kuier ik na het parkeren van de auto door wooncentrum Villa Arena. Vanuit de verzameling meubelwinkels zie ik af en toe een glimp van de Arena.

24 juli 2017 - 10:55
UsershyraDesktopajax_dataimagesb70b60a0815d71bb77efa6cfa6c26b2b_normal
Het resultaat van een middagje Villa Arena! © Floris Roos

Waar de vriendin momenteel geniet van de voetballoze maanden, voel ik mij tijdens de noodgedwongen voetbalpauze een zenuwachtige huishond die zijn mand niet uit mag. Ik lig al weken te trillen en te piepen op de bank. Staart tussen de benen. Ik wil naar het stadion, zoals de trouwe viervoeter naar zijn favoriete lantaarnpaal wil.

“Vind je deze tafel mooi,” haalt mijn vriendin mij terug de woonwinkel in. “Tja, eh... Ja, eh het is een tafel inderdaad. Poten eronder. Niks meer aan doen.”

Voor haar is het ook wel even fijn allemaal. Ik snap dat wel. Even geen Studio Sport of Fox Sports en daarnaast ook fijn dat het weekeinde eens niet in het teken staat van Ajax óf de dochter die moet voetballen.

“Hoe vind je deze eettafel?”
“Mja, eh, wel goed. Kun je aan eten en alles en hij is rechthoekig. Beetje wat we al hebben.”
“Jezus, zullen we dan zo maar even naar de fanshop dan?!”
“Oké!”

Rond de Arena mag het stil zijn, in de fanshop is het een mierenhoop.

De fanshop stond ook op het programma voor vandaag, want we zouden voor dochter Emma het nieuwe uitshirtje meenemen. Ze had een prima eindrapport, dus ze mocht kiezen: het begeerde trainingspak of uitshirt met bedrukking. Het werd tóch het laatste. Als rechtsbuiten gaf ze ons een duidelijke opdracht mee: “Willen jullie nummer 7 erop laten drukken? Met Emma erboven?”

Ik pluk een shirtje uit de rekken en meld me achteraan in een lange rij. Een file op de A9 is er niks bij. Rond de Arena mag het stil zijn, in de fanshop is het een mierenhoop. Na een poosje ben ik aan de beurt. “Ja, shirtje bedrukken kan, maar u moet wel een uur en een kwartier wachten tot het klaar is,” vertelt de verkoper vriendelijk. Ik twijfel even, maar de vriendin is mij voor: “Geeft niet, gaan wij nog wel wat woonwinkels in. Drukken maar, wij komen straks wel terug.”

En dus loop ik vijf minuten later alweer door de 'Mandy’s Meubels, voor al uw meubels'. Of zoiets. Nog even doorbijten. Er gloort hoop. De eerste echte wedstrijden van Ajax tegen het Franse Nice komen gelukkig al rap in beeld.

“Lieverd, hoe vind je deze eetkamerstoelen?”
“Ik denk 1-2.”
“Wat...?! Floor!!”
“Oh sorry, ja mooi. Met een rugleuning en alles. Handig.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >