Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Van der Sar: 'Leed niet te beschrijven voor familie Nouri'

De schok na het slechte nieuws rondom Appie Nouri is enorm. Dat spreekt voor zich. Edwin van der Sar reageert namens de club. “We zullen nooit weten hoe ver Nouri’s ster gereikt zou hebben als dit niet was gebeurd.”

13 juli 2017 - 13:24
UsershyraDesktopajax_dataimages23d1befa254f3184d31859cc28e83729_normal
Van der Sar leeft enorm mee met de familie Nouri. © Pro Shots

Ajax moest donderdag het slechtst denkbare bericht delen over de twintigjarige Nouri, bij wie ernstige en blijvende hersenschade is vastgesteld. Dit alles als gevolg van te weinig zuurstoftoevoer naar de hersenen.

De kans op herstel van die cruciale hersenfuncties is nihil en dus zullen we Nouri nooit meer zien voetballen. Geen enkele Ajacied kon wachten op de doorbraak van Nouri, die de gehele jeugdopleiding doorliep.

“Dit is het slechtst denkbare bericht. Het is verschrikkelijk. Wij voelen enorm mee met zijn ouders, zijn broers en zussen en overige naasten. Voor hen is dit leed niet te beschrijven,” aldus Van der Sar in een verklaring.

“De klap is hier bij Ajax ook keihard aangekomen, al wisten we dat we ook rekening moesten houden met dit scenario. Het waren onzekere dagen, waarbij ontzettend veel mensen op verschillende manieren hebben meegeleefd met de situatie. Dat wordt enorm gewaardeerd.”

“Ik heb ook gemerkt dat de hele club er sinds zaterdag mee bezig is. Abdelhak is zo’n groot talent, maar helaas zullen we nooit weten hoe ver zijn ster gereikt zou hebben als dit niet was gebeurd.”

Nouri maakte in september 2016 zijn debuut in het eerste elftal van Ajax, tijdens de KNVB-bekerwedstrijd tegen Willem II (5-0). Hij speelde in totaal 15 officiële wedstrijden, waarin hij één  doelpunt maakte.

Afgelopen seizoen won Nouri de Gouden Stier, de prijs voor beste speler van de Jupiler League.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >