Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Van der Sar baalt van oefenpotjes achter gesloten deuren

Het lijkt wel een soort modeverschijnsel: oefenwedstrijdjes achter gesloten deuren. Ook Ajax komt zeker twee maal voor lege tribunes in actie. Niet omdat de club het zelf graag zo wil. Edwin van der Sar baalt er juist van dat ‘pezen in de provincie’ verleden tijd lijkt.

07 juli 2017 - 18:31
UsershyraDesktopajax_dataimages6cfe05d75b7b83421b328a9cf362304d_normal
Sar biedt een opening om vaker supporters uit te nodigen. © Pro Shots

Dit keer zijn Paok Saloniki en Hull City tegenstanders waarbij geen burgemeester staat te springen om die wedstrijd in zijn gemeente te laten organiseren. “We zijn de laatste jaren in Epe en Hardenberg geweest, maar er zijn steeds meer burgemeesters die het lastig vinden,” aldus Van der Sar.

De algemeen directeur van Ajax doet zijn uitspraken tijdens een rondetafelgesprek met diverse media, onder wie Ajax Life, en waarbij ook Marcel Keizer is aangeschoven. Het liefst zou Van der Sar oefenwedstrijden spelen in het bijzijn van supporters.

“Een speler wil na een mooie actie graag applaus, dat is veel leuker dan spelen op een lege Toekomst. We willen ook naar onze supporters toe. Niet iedereen heeft het geld of de kans om kaartjes of een seizoenkaart te kopen. We willen dat mensen de club kunnen steunen.”

“Het is allemaal weliswaar veel groter geworden dan twintig jaar geleden, toen kreeg je een stift in je hand gedrukt en nu wil iedereen graag selfies, maar dat hoort erbij. Dat is de pr die erbij hoort als je voetballer bent.”

Er wordt dus gebaald van lege tribunes wegens dwarsliggende burgemeesters. Wij van Ajax Life vragen ons dan af: hoe zit het met open trainingen? “Dat is al jarenlang een wens van supporters, alleen leent onze accommodatie zich er niet echt voor,” reageert Van der Sar.

“Uiteindelijk wil je de tegenstander ook niet veel wijzer maken dan je lief is. Ik pleit wel voor open trainingen, al heb ik het nog niet met Marcel of Tjerk Smeets besproken, maar we willen wel iets vaker naar buiten treden op dat gebied. Maar ook weer niet wekelijks.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >