Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Treffer Van de Beek raakt ook Schöne in turbulente tijd

Lasse Schöne blikte met gemengde gevoelens terug op het gelijkspel (1-1) tegen OGC Nice. De controleur roemde de mentale veerkracht van zijn ploeggenoten, maar baalde van de uitslag. “Er had meer ingezeten.”

27 juli 2017 - 10:10
UsershyraDesktopajax_dataimages99bec9796b4e1b72d242827c1b3e1081_normal
Ajax doet fysiek niet onder voor de Fransen. © Pro Shots

Door Sander Zeldenrijk

Ja, hij had zelf de knop wel kunnen omzetten in aanloop naar de eerste cruciale wedstrijd richting het miljoenenbal. “De laatste week was natuurlijk turbulent, maar op het veld kun je tijdens trainingen en wedstrijden even aan iets anders denken. Maar je moet gevoelens ook weer niet wegstoppen. Buiten het veld praten we veel over Appie en vinden we steun bij elkaar. Elke dag zien we zijn lege plek. Dat is moeilijk, maar we hebben elkaar.”

De wedstrijd tegen Nice toonde volgens de Deen aan dat de Ajacieden de kracht hebben gevonden om toch te kunnen presteren. “Ik ken Appie minder lang dan sommige andere jongens, kun je nagaan hoe moeilijk zij het ermee hebben. Dat Donny hier deze goal mocht maken, raakte me,” vertelt hij Ajax Life.

Ajax beleefde een sterke openingsfase, was even van slag na de openingstreffer en herstelde zich na rust, vond ook Schöne. “Na de 1-0 hadden we rustiger moeten blijven. Nu werden we slordig en verspeelden te snel de bal. Daarmee speelden we Nice in de kaart. Zij wilden ook niet veel, bleven afwachten en op de counter loeren. Dan is de kunst om zelf hoog tempo te blijven spelen, maar vaak ga je dan mee in het spel van de tegenstander. In de tweede helft hebben we dat rechtgezet.”

Aan zijn wissel – Frenkie de Jong verving Schöne een kwartier voor tijd – hing nog wel een mooie anekdote. Hij was niet gepland en Schöne speelde volgens Marcel Keizer in die fase ook niet slecht. “Nee, maar met geel op zak en een paar extra overtredingen achter mijn naam haalde hij me eruit. In mijn hele leven ben ik nog nooit preventief gewisseld, omdat ik al geel had.”

Een gelijkspel, met uitdoelpunt is een goede uitgangspositie voor de return volgende week woensdag, meent Schöne. “Dit is prima. We hebben laten zien dat we de laatste wedstrijden thuis in Europees verband sterk zijn en dit soort wedstrijden geven ons kracht. Nice zal moeten komen en wij zullen iets zuiniger moeten zijn in balbezit om niet uit enthousiasme in hun mes te lopen. Ondanks deze klote-voorbereiding hebben we laten zien dat we fit genoeg zijn en fysiek niet onderdeden voor Nice. Nu moeten we het thuis gewoon afmaken.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >