Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Transfer voor Veltman geen gesloten boek na nieuw contract

Het was een klein knikje van Edwin van der Sar, maar deze zei genoeg: ja, er is een mondeling akkoord met Joël Veltman over contractverlenging. Maar dat betekent niet dat Ajax’ nieuwe aanvoerder op zeker nog een jaar blijft. “Als je verlengt, is de kans wel kleiner dat je weggaat,” aldus Veltman zelf.

08 juli 2017 - 11:52
UsershyraDesktopajax_dataimagesf11608f5b61d2d7fcc6324dfacd67037_normal
Keizer benoemde Veltman tot aanvoerder. © Pro Shots

Door Mike van Damme

Hij nam de felicitaties dankbaar in ontvangst, net als het applaus van zijn teamgenten voor de training gisteren. Het is een eer om aanvoerder te zijn van Ajax, vindt ook Joël Veltman. “Vorig jaar was ik het al een paar keer als Davy niet speelde, maar echt aanvoerder zijn betekent meer dan alleen zorgen dat je de toss wint,” zo zegt Veltman in gesprek met Ajax Life.

Dat Marcel Keizer hem tot aanvoerder heeft benoemd, doet verwachten dat Veltman zeker nog een jaar in Amsterdam voetbalt. De bevestiging van Van der Sar dat er een mondeling akkoord is, doet dat ook. Maar Veltman zelf zegt niet volmondig ‘ja’ als we hem vragen of hij dit seizoen zeker bij Ajax blijft.

“Volgende week zit ik nog met mijn zaakwaarnemers, en dan gaan we een besluit nemen over contractverlenging,” stelt hij over de status van zijn nieuwe contract. “Er zijn heel goede gesprekken met Ajax geweest, maar we gaan alles nog eens rustig doornemen.”

En verlengen betekent ook iets anders dan blijven. Dat bleek vorig seizoen al bij Arek Milik, die uiteindelijk alsnog vertrok naar Napoli, wel voor een grote zak met geld. Veltman: “Je ziet dat nu ook bij Feyenoord met Karsdorp en Kongolo, die eerst bijtekenden en toch vertrokken. Als je verlengt, is de kans kleiner dat je weggaat, maar er blijft altijd een paar procent kans, zo realistisch moet je zijn. In augustus kan nog veel gebeuren, kunnen clubs ineens met grote bedragen voor spelers komen.”

“Ik heb eerder al aangegeven dat ik meer dan ooit oren had naar een buitenlands avontuur, maar dat betekent niet dat ik per se dit seizoen meteen weg wilde. Dat hoeft ook zeker niet,” vervolgt hij. “Ik heb nog genoeg uitdagingen bij Ajax, ook nu ik aanvoerder ben geworden komen er nieuwe zaken bij kijken. Dat is leuk en interessant.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >