Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Tete volgt Traoré met overgang naar Olympique Lyon

Niet Galatasaray maar Olympique Lyon wordt de nieuwe club van Kenny Tete. De laatste formaliteiten van de transfer van de rechtsback worden as we speak afgerond. Met Lyon krijgt Tete zijn gewenste club in een goede competitie, want dat is de Ligue 1.

07 juli 2017 - 13:33
UsershyraDesktopajax_dataimages4f4888b718266dd61c4c661d7a985fd2_normal
Een breuk tussen Tete en Ajax stond al een tijdje in de sterren. © Pro Shots

Tete had er een week of wat terug ook voor kunnen kiezen om naar Turkije te gaan, maar het sportieve aspect van zijn loopbaan geniet nog steeds de voorkeur. Dat klinkt misschien gek als je bij Ajax amper speelde, maar zo is het wel.

De 21-jarige Tete kende een prima seizoen in het laatste jaar van Frank de Boer, maar met Peter Bosz boterde het geen moment. Een paar slechte optredens waren genoeg om uit de basis geknikkerd te worden en toen wist je gelijk: dit komt niet meer goed.

Misschien dat Tete trouwens ook wel een transfer had gemaakt als hij vorig seizoen wel basisklant was. Spelers die Mino Raiola in de arm nemen, blijven over het algemeen niet zo lang bij Ajax. De teller blijft dan ook steken op een wedstrijdje veertig in het eerste.

Tete viel bij de supporters op door zijn vele goede en felle tackles. Ook moest Bosz in diverse Europese wedstrijden een beroep op hem doen als Joël Veltman van het veld was gestuurd of wegens een gele kaart uit voorzorg werd gewisseld. Tete speelde bijvoorbeeld beide keren prima in het tweeluik met Lyon.

Vandaar dat er een soort vete is ontstaan tussen fans van Tete en supporters met Veltman als favoriet. In de praktijk blijken beide rechtspoten elkaar weinig te ontlopen. Volgend seizoen zijn de verschillen groter: Tete gaat voor een paar miljoen euro naar Frankrijk, Veltman wordt aanvoerder van Ajax.

Tete wordt bij Lyon opnieuw teamgenoot van Bertrand Traoré, die zich ook bij Ajax in de kijker speelde van de nummer vier van Frankrijk. Toevallig oefent Lyon over een week of twee tegen hun oude club.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >