Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

Stoeltje 63: Mitchell

Mitchell Dijks is de laatste jaren zo'n beetje mijn favoriete speler. Het klinkt als een grap, maar ik vrees dat ik het soort van meen.

27 juli 2017 - 17:15
UsershyraDesktopajax_dataimagese3e26bea68328933e5169495887ebcbe_normal
Het is geen toeval dat een bosloop Dijks best goed af gaat. © Pro Shots

Berichten uit Norwich ontving ik dan ook met groot genoegen. Hij scoorde, lag goed bij de fans, werd er op waarde geschat. Het kon ook niet anders, de Engelse Championship is op zijn lijf geschreven. Vol strijd en weinig techniek. Serieus, maar niet de hoogste klasse. Competitie en speler wonen in hetzelfde hokje in mijn hoofd.

Er waren mensen die moesten lachen om zijn zogenaamde Steenkolenengels, in interviews. Ik zie dat anders, het is de verdediger ten voeten uit. Geen gedoe. Elke Engelsman verstaat het, daarvoor hoef je echt geen Frans Timmermans-achige toeren uit te halen. Mitchell spreekt een vreemde taal zoals hij een man passeert, rechttoe rechtaan. 

Suarez, Ziyech en Dolberg hebben een talent dat ze populair maakt, maar ze ook op afstand houdt. Uiteindelijk zijn het Heitinga, Pantelic en Klaassen die echt omarmd worden. Aardige voetballers, maar nog te begrijpen, meer een van ons. Bereikbaarder. Sympathiek ook. Ze voeden onze dromen op een veel nuchterdere manier.

Liedjes van de tribune en een populair shirt in de fanstore van Norwich. Een superjaar.

De harde realiteit is dat Dijks ook niet van dat kaliber is, of wordt. Niet in Amsterdam. Hij is wel héél erg bereikbaar. Ik hoop dat ik ongelijk heb, maar zal ook niet rouwig zijn als hij de kans helemaal niet krijgt. Ik gun hem een club waar hij op waarde geschat wordt.

In Norwich was hij al uitgegroeid tot een publiekslieveling. Liedjes van de tribune en een populair shirt in de fanstore. Een superjaar.  

Mitchell keert nu als een boomerang terug bij Ajax. Het ding klapt in je gezicht, omdat je dacht dat het een frisbee was. Ik vind het een lastige. Als Mitchellliefhebber zie ik hem graag. Als Ajaxsupporter ben ik teleurgesteld. Zijn we het seizoen na het halen van een Europese finale weer terug bij Dijks?

Qua cultfiguren kunnen we de komende jaren achterin nog best even teren op Heiko Westermann. Keizer toont in zijn eerste officiële wedstrijd strijdlustigere intenties te hebben dan De Boer, onder wie Mitchell dat laatste seizoen nog best behoorlijk speelde.

We moeten gewoon verder. Ik gun Dijks supporters die ook vanwege zijn voetbalkwaliteiten van hem houden. Met pijn in het hart wens ik Mitchell alsnog een mooie transfer. Sommige idolen kun je beter op afstand houden.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >