Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Soort van prijsvraag: welke positie voor Sinkgraven?

Daley Sinkgraven is terug, maar Peter Bosz is weg. Dat kan wel eens een mutatie zijn met gevolgen. Bosz maakte van Sinkgraven een linksback en hij kreeg meer speeltijd dan ooit tevoren. Nu beslist Marcel Keizer. Welke positie wordt het voor Sinkgraven?

06 juli 2017 - 11:22
UsershyraDesktopajax_dataimages872f2fc563748e9b74ae1f0670965046_normal
Als linksback onder Bosz was Sinkgraven best prima. © Pro Shots

De middenvelder maakt inmiddels zo’n 2,5 jaar deel uit van de selectie van Ajax en speelde in die tijd al op verschillende posities: linkshalf, nummer tien, linksvoor en afgelopen seizoen dus linksback. Dat ging het beste van allemaal.

De man die Sinkgraven linksback zette, Bosz dus, staat nu voor de groep bij Borussia Dortmund. Keizer neemt het stokje over. Een nieuwe trainer betekent nieuwe keuzes en veranderingen. De vraag is of die voor Sinkgraven goed uitpakken, ook gezien het volle middenveld.

“Ik ben blij als ik speel. Of dat nou als linksback is of op het middenveld, maakt me niet zo heel veel meer uit. Diep in mijn hart weet ik dat ik geen typische linksback ben, maar veel aanvallender ben ingesteld,” verklaart Sinkgraven tegenover Ajax TV.

“In dat opzicht... Ik ben altijd middenvelder geweest, misschien ligt daar nog wel mijn voorkeur. Als het toch weer de backpositie wordt, is dat ook geen probleem. Maar ik denk dat iedereen wel weet dat mijn eerste keuze toch uitgaat naar het middenveld.”

De vraag is wat Sinkgraven te kiezen heeft. Jairo Riedewald en Nick Viergever kunnen ook links achterin uit de voeten en als Daley niet veel fitter wordt dan afgelopen seizoen, kan het ook zomaar een plekje linksachter of in het midden op de reservebank worden.

Een bijnaam uit de categorie ‘man van glas’ dreigt. Sinkgraven moest diverse wedstrijden staken en miste het laatste, spannende deel van het seizoen met een pittige blessure aan zijn knie. Gelukkig is hij hersteld en draait hij de voorbereiding volledig fit mee.

“Het is mijn persoonlijke doel om een heel seizoen fit te blijven, want ik wil niet weer zulke mooie wedstrijden missen,” meldt Sinkgraven, die door zijn vele kwetsuren het gevoel heeft dat hij meer kan doen ter preventie. “Er is iets in mijn hoofd veranderd.”

“Het is niet dat ik niet als prof leefde, het gaat gewoon om kleine dingetjes. Even fietsen voor de training of een serie squats doen, dat zijn van die dingetjes waar je aan moet denken. Ik hoop dat die oefeningen me fit houden.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >