Nieuws

Reserves Ajax in het geniep gelijk tegen Hull City

We houden normaal niet zo van besloten oefenpotjes, maar omdat het dit keer om een potje in de voorbereiding gaat, besteden we er toch aandacht aan. De reserves speelden met 3-3 gelijk tegen Hull City, ondanks goals van Klaas Jan Huntelaar en Frenkie de Jong.

28 juli 2017 - 15:57
UsershyraDesktopajax_dataimagesabb8ea333f31bdb5beb01055a4b90908_normal
Hull City twittert een middag lang over Klass Jan Huntelaar. © Pro Shots

De eerste keus van trainer Marcel Keizer kwam vrijdag niet in actie, aangezien het duel met OGC Nice uiteraard nog in de benen zit. Om alle spelers evenveel wedstrijdritme te laten opdoen, werd een extra oefenwedstrijd ingelast.

Binnen vijf minuten was er al twee keer gescoord en het was Ajax dat een vroege achterstand ongedaan maakte. Details over de wedstrijd zijn uiteraard schaars, maar dankzij het Twitter-account van Hull City weten we tenminste wel iets.

Hull City meldt bijvoorbeeld de doelpuntenmakers. We lezen dat Klass Jan Huntelaar – mooie aanval, assist Mitchell Dijks – en later ook Frankie de Jong scoorden. Ondanks de verhaspelde voornamen, gaan we er maar even vanuit dat de juiste poppetjes bedoeld worden.

Ajax stond na een uur spelen met 3-1 voor, maar ondanks de vele wisselingen aan de zijde van Hull zette het wel een comeback op touw. Grote kans trouwens dat er ook bij Ajax mutaties plaatsvonden, maar dat weten we niet. De gelijkmaker viel in de laatste tien minuten.

Naast de oefenwedstrijd tegen Hull is ook de voorbereiding van Ajax ten einde. Meer vriendschappelijke potjes staan er niet gepland. Het wordt nu tijd voor het echte werk, net als in Nice.

De volgende wedstrijd is woensdag in de Johan Cruijff Arena, als Ajax weer tegenover OGC Nice staat.