Nieuws

Oranjevrouwen na twee zeges op koers voor kwartfinales

De Oranjevrouwen hebben ook hun tweede wedstrijd op het EK in eigen land gewonnen. De gastvrouwen deden dat in een wedstrijd met twee gezichten. Met enig kunst- en vliegwerk slaagden zij erin om 1-0 te winnen van Denemarken. De uitgangspositie in groep A is uiteraard prima.

20 juli 2017 - 22:56
UsershyraDesktopajax_dataimages693b20c8e8143b3155dd1ad83607608c_normal
Doet de schwalbe zijn intrede in het vrouwenvoetbal of was het terecht? © Pro Shots

De kans is groot dat de Oranjevrouwen zich melden in de kwartfinales. Een gelijkspel in het laatste groepsduel volstaat al, maar bij verlies van België kan het ook nog wel eens helemaal verkeerd uitpakken. Kortom, het blijft nog een paar dagen spannend.

Spannend was het ook tegen de Denen. De Oranjevrouwen kwamen in de twintigste minuut op voorsprong, door het benutten van een veelbesproken penalty. Danielle van de Donk werd lichtjes pootje gehaakt en ging naar de grond. Sherida Spits zette de strafschop om in een doelpunt.

De stand had op Het Kasteel een minuut later alweer in evenwicht kunnen zijn, maar doelvrouw Sari van Veenendaal voorkwam een tegendoelpunt. Van Veenendaal moest na rust veel vaker in actie komen en deed dat telkens bekwaam, terwijl de gelijkmaker toch echt in de lucht hing.

Desiree van Lunteren kwam als enige Ajaxvrouw in actie en maakte de wedstrijd vol op de rechterflank. De rechtsback komt maandag, in de laatste groepswedstrijd, bij België haar teamgenoot Davina Philtjens tegen. Met een beetje mazzel stoten ze allebei door naar de laatste acht.