Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ongeslagen Westermann verlaat Ajax alweer na een jaar

Ajax is weer een cultfiguur armer. Heiko Westermann en Ajax hebben overeenstemming bereikt over ontbinding van het contract. De 33-jarige verdediger zet zijn loopbaan voort bij Austria Wien.

03 juli 2017 - 10:22
UsershyraDesktopajax_dataimagesa06c0c4cfc4dec02bd012321de780b5c_normal
Der Heiko is niet langer Ajacied. © Pro Shots

Der Heiko kwam begin vorig seizoen transfervrij over van Real Betis. Dat werd toen nog door een enkeling een kunststukje genoemd. Maar een unaniem, belachelijk groot succes werd de komst van de Duitser niet. Al won Ajax wel alle wedstrijden die Westermann speelde.

Westermann debuteerde op bezoek bij Paok Saloniki. Hoewel hij een slechte eerste wedstrijd speelde – dat schijnt hij bij elke club te doen – won Ajax wel met 2-1 en daarmee bereikte het de play-offs van de Champions League.

In de zeven wedstrijden die Westermann daarna speelde, maakte hij een sterkere indruk. Toch werd hij nooit een vaste waarde. Hij werd door teamgenoten wel geroemd om zijn bijdrage in de kleedkamer. En voor veel supporters werd hij steeds meer cult.

Westermann vervolgt zijn loopbaan bij Austria Wien, daar wordt hij herenigd met zijn oud-trainer Thorsten Fink. Bij Schalke 04 werkten de twee ook al samen. Westermann heeft in Oostenrijk een contract voor twee jaar getekend.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >