Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

Koude douche

Het is 30 graden in Nice, het zonnetje schijnt en grote kans dat ik nog ga testen of het zeewater een beetje lekker is. Dat is het grote voordeel van Europese tripjes middenin de zomer. Toch voelt het deze dagen heel anders dan een jaar geleden rond de duels met Paok Saloniki.

25 juli 2017 - 14:34
UsershyraDesktopajax_dataimages8b16320256e2a4be4e2d55be752dd751_normal
Je ziet aan de foto's dat dingen voelen als een verplicht nummer. © Pro Shots

Het seizoen is voor Ajax al grotendeels verpest voordat er ook maar om het echie is afgetrapt. Dat heeft natuurlijk alles te maken met het wegvallen van Appie Nouri. Hoe kun je nog zin hebben om lekker te voetballen als je net een kind van de club bent verloren? 

Dat kind van de club had misschien wel moeten schitteren morgen, in de Allianz Riviera waar OGC Nice zijn wedstrijden speelt. Hoe vaak gaan we dit seizoen nog denken: wat als? Hoe vaak breekt er een moment aan waarvan we zeggen: deze wedstrijd schreeuwt om Nouri!

Vorig jaar rond deze tijd ging het over aankopen die Nouri in de weg zouden zitten. En daarom geen aankopen werden. Totdat we er een paniekaankoop van maakten. Vorig jaar waren we ontzettend benieuwd welke afslag Ajax zou nemen onder Peter Bosz en welke kikkers er uit de kruiwagen sprongen. 

Vorig jaar rond deze tijd ging het over aankopen die Nouri in de weg zouden zitten.

Er waren veranderingen, vernieuwingen, we wilden na lange seizoenen met mager spel zo graag ons Ajax terug. En na een moeizame start kregen we Ajax terug. We werden vermaakt, klapten oprecht uit bewondering om de mooie dingen die gebeurden. Ajacieden herwonnen hun trots, maar grepen naast zilverwerk. Het deerde bijna niemand dankzij filmpjes die nu nog voor kippenvel zorgen.

We huilden tranen van geluk en gloeiden van trots terwijl we in Stockholm toeleefden naar de aftrap. De eerste finale in ruim twintig jaar tijd. Velen van ons hadden Ajax er vanaf de tribunes nog nooit eentje zien spelen. We waren erbij en het was prima. Dat gold voor de supporters op het Museumplein net zo goed.

Hoe anders is dat nu, op deze mooie dinsdagmiddag in Nice. Het voelt alsof het allang wintertijd is. Alsof je per ongeluk onder een koude douche bent gestapt. Er is morgen een belangrijke wedstrijd, maar die deert nog bijna niemand. We zijn murw van een onverwachte trainerswissel, kapot van het grote verdriet om Nouri en moe van de goede hoop op een dure Braziliaan die ook zomaar ieder moment bij Chelsea kan tekenen.

Wie weet is straks alles anders na een frisse duik in zee. Of als het seizoen morgen om 20.45 uur toch echt van start gaat. Dan moet je wel. Het wordt apart en vreemd. Maar hopelijk ook het begin van iets.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >