Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Klopp maakt lullige opmerking over finaleplaats Ajax

Net als de gemiddelde Ajacied weet Jürgen Klopp hoe het voelt om de finale van de Europa League te verliezen. Het zit de Duitser waarschijnlijk nog steeds niet helemaal lekker, getuige zijn lullige opmerking over Ajax. Klopp stelt dat Manchester United een gemakkelijke tegenstander had.

25 juli 2017 - 11:11
UsershyraDesktopajax_dataimages6b5c91373328274ae6c1f19b4a8eb587_normal
De Ajacieden treuren na de verloren finale in Stockholm. © Pro Shots

We naderen het einde van de voorbereiding en dus is het tijd om in te schatten hoe de eigen ploeg ervoor staat, maar ook de concurrentie. Precies dat is wat er gebeurt in Engeland, aangezien daar nogal wat concurrentie is. Liverpool strijdt bijvoorbeeld met Everton en Manchester United.

José Mourinho merkte op dat Liverpool een zwaarder seizoen tegemoet gaat, nadat het vorig jaar geen Europees avontuur beleefde. De woorden van de Portugees, een ouderwetse plaagstoot, vielen niet lekker bij Klopp, die zijn ongenoegen niet kon verbloemen.

“Het interesseert me niets wat Mourinho zegt. Waarom moet ik over Manchester United praten? José praat maar lekker over ons. Ja, wij hebben in 2016 een vergelijkbaar seizoen gehad. Daar is toen niets over aan mij gevraagd,” aldus Klopp tijdens een persmoment.

“Het spijt me dat we de finale hebben verloren. Eerlijk en oprecht. Wij stonden tegenover Sevilla, Manchester United nam het op tegen Ajax. Dat is het grote verschil,” stelt de trainer van Liverpool.  “We hadden het zwaar gehad dat seizoen, correct. De Europa League is een zware competitie.”

“Chelsea zal het verschil ook wel voelen. Ze konden het vorig jaar af met slechts dertien spelers. Maar het is niet mijn probleem als ze iedere wedstrijd dezelfde elf spelers opstellen, prima. Ik heb hier allemaal geen zin in. Ik geef wel antwoord, maar het boeit me niet eens.”

De woorden van Klopp, die zijn laatste vijf finales stuk voor stuk verloor, zorgen voor best wel wat reuring onder supporters. Aanhangers van aartsrivaal Manchester United kunnen er alvast hartelijk om lachen en ook een beetje Liverpoolsupporter staat te kijken van zijn uitspraak.

Sevilla won de Europa League die bewuste finale weliswaar voor het derde seizoen op rij terwijl het talentvolle Ajax zijn eerste eindstrijd in twintig jaar tijd meemaakte, de opmerking van Klopp getuigt natuurlijk nog steeds niet van grote klasse...

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >