Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Klaassen vindt Veltman meer dan logische opvolger

De aanvoerdersband zit niet langer om de arm van Davy Klaassen, maar wordt gedragen door Joël Veltman. Die ontwikkeling zorgt voor gemengde gevoelen bij supporters. Maar voor Klaassen is alleen maar logisch. “Joël wordt een beetje ondergewaardeerd.”

20 juli 2017 - 14:14
UsershyraDesktopajax_dataimageseaeba5f8edfb96d3f1bdf9fafd3fe7c1_normal
Veltman hielp Klaassen al om de zaakjes te regelen. © Pro Shots

Door Kevin Van Nunen

Klaassen nam de band twee jaar geleden over van Niklas Moisander. En een betere ambassadeur had Ajax zich niet kunnen wensen. Een kind van de club, die het mooist juicht van allemaal. Zo’n speler als aanvoerder, wat wil je nog meer?

Aan Veltman de taak om in de voetsporen van Klaassen te treden. “Mijn beste tip voor Joël is gewoon blijven doen zoals hij doet. Hij hielp me altijd al. Je kunt niet in je eentje aanvoerder zijn, daar is een groepje spelers voor nodig. Joël was er daar al eentje van,” deelt Klaassen met Ajax Life.

De nieuwe nummer 20 van Everton verwacht dat de rechtsback veel bij hetzelfde laat. “Iedereen heeft zijn eigen manier, maar Joël komt heus niet binnen van: ik ben nu de aanvoerder. Als ik mocht kiezen wie me zou opvolgen, had ik ook voor Joël gekozen. Overduidelijk.”

“Joël krijgt van buitenaf veel kritiek, maar dat vind ik niet terecht. Hij is af en toe de lul bij sommige mensen. Het is wat minder spectaculair wat Joël doet. Dat is het, denk ik. Joël wordt een beetje ondergewaardeerd. Hij krijgt nu de band en zal vaker voor een camera staan. Dat valt meer op dan dat er binnen de groep dingen veranderen.”

Veltman heeft het in zijn eerste weken als aanvoerder niet gemakkelijk. De situatie rond Appie Nouri, over wie Klaassen mooie woorden spreekt, hakt erin. Wat dat betreft is het maar goed dat de rechtsachter besloot bij te tekenen en niet voor een transfer ging.

Klaassen: “Ik spreek Joël regelmatig en dan praten we ook over zaken als transfer. Hij had al een beetje laten doorschemeren dat-ie zou blijven, dus in die zin was ik niet verbaasd. Al was het ook niet gek geweest als hij wel was vertrokken. Joël is 25 jaar, speelt al een tijdje in het eerste. Aanvoerder worden is de laatste stap die hij bij Ajax kan zetten.”

Er volgt nog een artikel waarin Klaassen vertelt over zijn transfer.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >