Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Keizer na oefenpot: ‘Bezoek familie heeft ploeg goed gedaan’

Het ene moment sta je in een emotionele menigte in Geuzenveld, een dag later moet je je voetbalschoenen weer aantrekken. Ajax speelde vanmiddag een oefenwedstrijd tegen Racing Genk. Trainer Marcel Keizer zag dat het bezoek aan Abdelhak Nouri’s ouderlijke huis de ploeg goed heeft gedaan.

15 juli 2017 - 19:47
UsershyraDesktopajax_dataimages81b8065c5d5298989621ee5727edcc0c_normal
Keizer gaat morgen op bezoek bij de familie Nouri. © Archief Ajax

Zelf was Keizer gisteravond niet mee, hij had al een afspraak met Appie’s ouders staan morgen. “En ik vond het echt iets dat de spelers samen moesten doen,” zei de trainer vanmiddag op De Toekomst. “Ik heb wel beelden gezien. Het was indrukwekkend, ook zo met de supporters erbij. Daar hebben we vanmiddag over gesproken. Ik ben blij met hoe de spelers terugkwamen vandaag. Het praten met Appie’s familie heeft ze goed gedaan. Ik hoop de familie ook.”

Keizer zag tegen Racing Genk een ploeg die zich 75 minuten lang redelijk goed kon focussen. In het laatste kwartier kwamen spelers van Jong Ajax in actie. Het werd op het trainingsveld op De Toekomst 3-3. Voor Ajax scoorden Justin Kluivert, Hakim Ziyech en David Neres.

Over tien dagen wacht de eerste confrontatie met Nice. De grote vraag is of de ploeg mentaal klaar zal zijn voor deze belangrijke wedstrijd in de voorronden van de Champions League.

Keizer: “We hebben te maken met topsporters, die ergens die knop wel gaan vinden. De een heeft daar een dag voor nodig, de ander een of twee weken. We zien het wel. Als een speler er niet klaar voor is, dan speelt hij niet. Zonder daar een oordeel over te vellen. We proberen ze klaar te hebben over tien dagen, ik heb er vertrouwen in dat het de jongens gaat lukken.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >