Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Keizer beschouwt eerste optreden Ajax vooral als begin

Ajax is al nooit op zijn best in de zomerse voorronde, maar als daar dan ook nog eens de tragische situatie van Appie Nouri bovenop komt, weet je helemaal niet wat je moet verwachten. Het bleek best mee te vallen. Ajax voetbalde leuk. Maar dit is pas het begin, stelt Marcel Keizer.

27 juli 2017 - 13:39
UsershyraDesktopajax_dataimagesa1815d4f8e8d498c62f6b75cb6c698d3_normal
Keizer haalde Schöne uit voorzorg naar de kant. Hij had geel op zak. © Pro Shots

Moeilijkere omstandigheden om als trainer bij een topclub je debuut te maken, bestaan er niet. Toch weert Keizer zich kranig. Hij doet wat hij kan om te helpen het verlies te verwerken en is ook nog eens bezig om zijn ideeën van hoe Ajax moet voetballen tot uitvoer te krijgen op het veld.

We zagen Ajax in Nice een moeilijke start beleven, maar daarna ging het steeds beter en met een beetje mazzel was het winnende doelpunt ook nog gevallen. En met een beetje pech had Ajax het hoofd moeten buigen, maar goed. Het seizoen is begonnen.

“Ik wil de jongens sowieso een compliment maken. We moesten onze gedachten verzetten, onder een moeilijke situatie, en hebben dan dit laten zien. Niet alles ging even goed. We kunnen veel beter, dat gaan we ook nog laten zien, maar het is een begin,” stelt Keizer tegen Ziggo Sport.

Het begin van het begin viel een beetje tegen. Ajax was slordig in de passing en moest keer op keer achteruit, bevreesd voor de snelle omschakeling van Nice. Kansen bij elkaar voetballen was in het eerste bedrijf als gevolg hiervan vrijwel onmogelijk.

“We probeerden te geforceerd onze middenvelders te vinden, terwijl Nice totaal geen druk gaf. Dan moet je eerst iets meer geduld hebben, zodat zij eruit stappen en je ruimte krijgt om te combineren. In de tweede helft ging dat beter,” vervolgt Keizer.

“Toen waren we centraal achterin iets geduldiger en dat leverde ons iets op. Na het doelpunt speel je sowieso gemakkelijker, dat speelt ook mee. We hadden meer goals kunnen maken, maar hadden een beetje pech en speelden het een paar keer niet goed uit. Mogelijkheden waren er zat.”

Het gekke was dan wel weer dat Ajax in de laatste vijf minuten compleet het spoor bijster raakte. “De slotfase was van ons gewoon niet goed, we stonden compleet ongeorganiseerd. Ik zag onze middenvelders uit positie lopen. Wat waren we aan het doen en hoe kan dat vlak voor tijd? Nice kreeg een gigantisch grote kans en er waren nog wat gevaarlijke voorzetten. Dat doen we onszelf aan.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >