Gelijkspel en winst voor Ajax achter gesloten deuren

Het zijn gekke tijden voor de selectie van Ajax. Aan de ene kant is er verdriet om het wegvallen van Appie Nouri, aan de andere kant wordt de voorbereiding vervolgd. Dat gebeurde zaterdag door twee oefenpotjes te spelen. Ajax remiseerde tegen KRC Genk (3-3) en was met 4-2 te sterk voor Paok Saloniki.

15 juli 2017 - 22:11
UsershyraDesktopajax_dataimageseeb3b213692f70baa5e95e07ea56ec94_normal
Huntelaar is het scoren gelukkig nog niet verleerd. © Pro Shots

Het uit handen geven van een voorsprong was een opvallende parallel tussen beide wedstrijden. Een vroege tussenstand van 2-0 bleek tot twee keer toe niet genoeg. Genk kwam daarna zelfs nog een tweede keer langszij, Paok werd wel alsnog verslagen.

De ploeg die min of meer moet doorgaan voor de basiself kwam in actie tegen de Belgen, de 'wissels' oefenden tegen de Grieken. Justin Kluivert, Hakim Ziyech (beiden via een afstandsschot) en David Neres (alleen voor de keeper) zorgden voor de doelpunten, maar dit trio goals bleek niet genoeg voor de winst. Dit had alles te maken met een penalty in de slotminuut. De drie tegentreffers kwamen stuk voor stuk voort uit niet alert verdedigen.

Gelukkig zijn het nu nog maar oefenpotjes en bovendien werden de basisklanten na 75 minuten vervangen door diverse talenten uit jeugdteams. Dat de basisspelers pas 75 minuten spelen, heeft alles te maken met de verstoorde voorbereiding. Davinson Sánchez kwam iets korter in actie, maar kan tenminste weer spelen. De Colombiaan liep tegen Werder Bremen nog een blessure op.

Waar het tegen Genk niet lukte om de nieuw verkregen voorsprong vast te houden, slaagden de wissels hier tegen Paok wel in. Noussar Mazraoui en Klaas Jan Huntelaar scoorden al vroeg, Mateo Cassierra deed dit na rust en Zian Flemming trof twee minuten voor tijd doel. Daarmee was de eindstand van 4-2 een feit.

Wij van Ajax Life mochten aanwezig zijn bij Ajax - Genk en bespraken na met Marcel Keizer. De reactie van de trainer lees je hier.