Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Galatasaray en Sneijder na conflict uit elkaar

Wesley Sneijder staat niet langer onder contract bij de Turkse topclub Galatasaray. Op de website van de Turkse topclub wordt vrijdag bekend gemaakt dat het contract tussen de twee partijen is opgezegd. Een uitleg ontbreekt in dit statement ontbreekt, maar het was geen geheim dat trainer Igor Tudor geen plek zag weggelegd voor Sneijder.

15 juli 2017 - 11:11
UsershyraDesktopajax_dataimagesee8c264cf36ad175387ee9c22115705a_normal
Sneijder moet op zoek naar zijn vijfde club. © Pro Shots

Zodoende komt er een einde aan een periode van viereneenhalf jaar waarin Sneijder tweemaal kampioen werd en driemaal de beker won. De oud-Ajacied scoorde in 123 competitiewedstrijden 35 keer en werd door bondscoach Dick Advocaat zelf nog gebombardeerd tot beste speler van het afgelopen seizoen in Turkije.

Het is niet de eerste keer dat de aanvallende middenvelder na een conflict vertrekt. Ook bij zijn transfer van Internazionale naar Galatasaray in 2013 trok Sneijder de deur ontevreden achter zich dicht.

Over een volgende bestemming van de recordinternational is nog niets bekend, al liet Sneijder in het verleden weten graag nog eens in Amerika te spelen. Dit, mede om het feit dat echtgenote Yolanthe Sneijder-Cabau een carrière als actrice in het buitenland ambieert.  

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >