Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Franse veldbetreder krijgt stadionverbod van zes maanden

Als we beginnen over de 80ste minuut van OGC Nice - Ajax, dan zeggen jullie vast en zeker: toen liep die fan het veld op! Nou, inderdaad. Er zijn nieuwe ontwikkelingen. De beste man is voor zes maanden buiten gesloten en er volgt een juridisch traject.

31 juli 2017 - 15:25
UsershyraDesktopajax_dataimages67da3685599027cea0c6e8908a7110fe_normal
Het is ons niet bekend of deze fan toevallig Wesley heet. © Pro Shots

De veldbetreder werd pas voorbij de penaltystip in zijn kraag gevat door een steward, die in alle haast was begonnen aan een achtervolging. De veldbetreder werd nog met zijn vlaggetje in de hand aangehouden en afgevoerd.

Hij is inmiddels weer op vrije voeten, maar zo’n geintje blijft natuurlijk nooit zonder gevolgen. Ook nu niet. Hij is voor zes maanden verbannen uit de Allianz Riviera en er volgt nog een juridisch traject. Wat dat precies inhoudt, durven we niet te zeggen.

Ajax was in die bewuste 80ste minuut juist bezig aan een veelbelovende aanval, via David Neres. De Braziliaan kwam tot dicht in de buurt van het doel, maar scoren leek nooit een serieuze optie. Daarvoor was de hoek veel te moeilijk.

Het had Nice gesierd als het de bal daarna zou terugbezorgen bij Ajax, al was het maar om de discussie af te kappen, maar retourpost bleef uit. Dat maakte veel Ajacieden vervolgens weer boos.

Gelukkig bevindt het 2000 man sterke uitvak van Nice zich woensdag op de tweede ring van de Johan Cruijff Arena, dus een herhaling blijft waarschijnlijk uit.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >