Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Emanuelson weekje met FC Utrecht op trainingskamp

De carrière van Urby Emanuelson zit in het slop. En dan bedoelen we ook echt flink in het slop. Zo in het slop zelfs dat de 31-jarige Emanuelson met FC Utrecht meegaat op trainingskamp, met de stiekeme hoop om zelfs nog een contractje te verdienen.

03 juli 2017 - 11:22
UsershyraDesktopajax_dataimages1a8026f5fa01a3b92d81b17d75ae2ba0_normal
Wie weet wat Urby en Utrecht voor elkaar kunnen betekenen. © Pro Shots

Emanuelson vond afgelopen seizoen onderdak bij Sheffield Wednesday, maar hij kwam slechts bij één wedstrijd in actie. De teller stokte al na zestien speelminuten. Het wekt dan ook geen verbazing dat The Owls niet met hem door wilden.

Hoe nu verder? Dat is een goede vraag. Een vraag waar Utrecht misschien antwoord op heeft. “Dat Emanuelson voetbalkwaliteiten heeft, staat buiten kijf,” aldus trainer Erik ten Hag. “Wij bieden hem graag dit podium, dat heeft voor beide partijen meerwaarde.”

Grappig genoeg vertrekt Utrecht net als Ajax voor een weekje naar Oostenrijk. Urby zit in Kirchdorf dichtbij en toch ver weg, kun je stellen. “Dit geeft ons de mogelijkheid om elkaar beter te leren kennen en van daaruit eventuele mogelijkheden te onderzoeken.”

Emanuelson keerde Ajax begin 2011 de rug toe en vierde later dat seizoen de titel met AC Milan, maar daarna ging het snel bergafwaarts. De multifunctionele linkspoot droeg vervolgens de shirts van Fulham, AS Roma, Atalanta Bergamo en Hellas Verona voordat hij in The Championship eindigde.

Wie weet zien we Emanuelson komend seizoen terug in de eredivisie. De kans op een terugkeer bij Ajax, waar hij vorig seizoen nog even meetrainde, lijkt minimaal. En dat terwijl Ajax best een extra linksback kan gebruiken.

Dat lijkt helaas veel te zeggen over de huidige status van Urby’s carrière...

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >