Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Drie dingen die je moet weten over OGC Nice - Ajax

Ajax trapt het nieuwe seizoen officieel af tegen OGC Nice, de verrassing van de afgelopen twee seizoenen in de Franse Ligue 1. Wat staat de Amsterdammers te wachten in de Allianz Riviera? Drie dingen die je echt even voor woensdagavond 20.45 uur gelezen moet hebben.

26 juli 2017 - 11:47
UsershyraDesktopajax_dataimages14cec0c643b869abab263bbbcda83b38_normal
Seri is bij Nice één van de gangmakers op het middenveld. © Pro Shots

Door Sander Zeldenrijk

Nice rekent zich niet rijk
Wie de favoriet is voor het treffen in de stijf uitverkochte Allianz Riviera? Régis Testelin, clubwatcher van Nice voor de toonaangevende Franse sportkrant L'Equipe durft het niet te voorspellen. “Ajax verkocht drie spelers die de Europa Leaguefinale speelden, maar bij Nice worden de beste spelers ook iedere zomer weggekocht. Ricardo Pereira (FC Porto) en Younes Belhanda (Dinamo Kiev) vertrokken, Paul Baysse ging naar Malaga en Wylan Cyprien –misschien wel de beste speler – is tot na de winterstop uitgeschakeld door een gescheurde kruisband. Het Nice van afgelopen seizoen was beter dan het huidige.”

Geld zegt niet alles
Dat Borussia Dortmund deze zomer in eerste instantie inzette op Nice-trainer Lucien Favre is niet zo gek. De 59-jarige Zwitser bracht Nice in zijn debuutseizoen aan de Côte d'Azur naar een respectabele derde positie in de sterke Lique 1. Knap, als je bedenkt dat ploeg met een budget van 42 miljoen euro werkte, beduidend minder dan Paris Saint-Germain (500 miljoen), Olympique Lyon (235 miljoen), AS Monaco (145 miljoen) en Olympique Marseille (100 miljoen). “Lyon en Marseille waren vorig seizoen niet top. Ik verwacht dat zij dit jaar hun zaakjes wel op orde hebben. Iedereen bij deze club beseft dat het een stunt zou zijn als Nice de prestatie van afgelopen seizoen weet te evenaren.”

Spelend vanuit de Ajaxgedachte (maar wel 4-2-3-1 of 4-4-2)
Op papier klinkt het allemaal heel verschillend. Ajax speelt 4-3-3, punt naar achteren, Nice naar verwachting 4-2-3-1 of 4-4-2. “De intenties van beide teams zijn identiek. Nice wil net als Ajax druk zetten en vanuit balbezit met veel beweging voor gevaar zorgen. Favre gaat zijn ploeg ook zeker niet aanpassen aan Ajax,” aldus Testelin.

Mario Balotelli zal spelen, aldus onze Franse collega. “Dat hij hier nog steeds speelt, is voor mij een raadsel. Net als de manier waarop de club Favre heeft weten te behouden. Hij wil graag naar de Bundesliga en bij Dortmund had hij meer mogelijkheden dan hier. Het is moeilijk daar de hand achter te krijgen. Geld zegt niet alles, maar de club beschikt natuurlijk wel over een rijke Chinese mede-eigenaar (Chien Lee). Dat ontkennen ze, maar het is zo.”

De wedstrijd Nice - Ajax (aftrap 20.45 uur) staat onder leiding van de Spaanse arbiter Carlos del Cerro en is tevens te zien op het open kanaal van Ziggo en Eurosport1.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >