Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

De Boer én Koeman willen Riedewald hebben

Jairo Riedewald begon deze voorbereiding met rugnummer 36. Van 4 naar 36, dat zegt niet alles, maar is wel een veeg teken. Voor de 20-jarige Ajacied is er genoeg interesse uit Engeland. Frank de Boer en Ronald Koeman willen Riedewald inlijven, Newcastle United toont ook interesse.

12 juli 2017 - 10:19
UsershyraDesktopajax_dataimages87ec1dc630b743e39facb6df0a8cea9b_normal
Tijdens de voorbereiding kon Dijks Riedewald bijpraten over Engeland. © Pro Shots

Het vorig seizoen gepromoveerde Newcastle United heeft meer dan gemiddelde interesse in de verdediger annex verdedigende middenvelder, zo meldt Voetbal International. Een eventuele stap naar de Premier League is er eentje vooruit, kun je zeggen - zeker financieel. 

Sportief gezien speelde Riedewald vorig seizoen toch nog 24 wedstrijden in het eerste (16 eredivisie, 8 Europees) waarbij hij 18 keer in de basis begon. Veel duels daarvan waren voor de winterstop, nog voor het verhaal van de kikkers en de kruiwagen.

Frank de Boer kent de kwaliteiten van de nog immer jonge speler die onder hem debuteerde. De huidige trainer van Crystal Palace weet dat Riedewald links in het verdedigende blok uit de voeten kan en als defensieve middenvelder prima geschikt is. Dat is ook bekend bij Everton en dus Ronald Koeman. Daardoor zijn beide clubs in de slag Riedewald in te lijven, lezen we online bij Liverpool Echo.

De kans is dus enorm dat de zesvoudig international de Noordzee oversteekt om in de Premier League uit te gaan komen. Of dat in Liverpool, Londen of Newcastle is, gaat deels afhangen van het antwoord op de vraag welke club bereid is het genoemde prijskaartje van rond de 10 miljoen euro te betalen.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >