Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

Cadeau voor mijn zoon

Lieve Jesper,

17 juli 2017 - 16:43
UsershyraDesktopajax_dataimagese1022cab1ee5eb3dc89dbd45a2e0585e_normal
Besef en gedraag als Nouri. © De Brouwer

Eens per jaar, ergens in de zomer. Voor jou een hoogtepunt. Dan gaan we samen achter de laptop zitten en mag je een voetbaltenuetje uitzoeken. Club en speler naar wens. Je dubt de weken die voorafgaan, zie ik. Wordt het Barcelona, Manchester United, Ajax of toch Real Madrid? Messi, Ronaldo, Ibrahimovic, Pogba, Fischer, Griezmann. De shirtjes van de groten der aarde lagen in de kast. Jouw idolen.

Ditmaal echter geen eigen keuze. Ik heb besloten. Nouri, nummer 34. Ik zal je uitleggen waarom.

Ik weet dat je droomt. Van alle grote stadions, de mensen vermaken, belangrijke goals scoren, toegejuicht worden uit tienduizenden kelen. Ajax, Oranje, later de stap naar de Premier League wellicht. Jezelf identificeren met die naam op je rug. Net zo beroemd, een heldenstatus bereiken.

Blijf dromen, vriendje. Blijf dromen. Want die jongensdroom is zo intens. Maar begrijp me goed: van mij hoef je geen profvoetballer te worden. Voetballen bij ons eigen cluppie in het dorp is prima. Maak plezier, heb het leuk met je teamgenootjes en geniet van het spelletje. Niveau ondergeschikt.

Laat anderen zeggen dat je het goed doet en wees zelf in stilte trots. Zoals Nouri.

Ook Nouri kon fantastisch ballen, bezat een extreem talent. Zelfs vergeleken met Johan. Illustere Johan Cruijff. Al zo jong bewonderd door velen, dikke auto, meer dan riant salaris. Ondanks de roem en het geld gewoontjes gebleven, respect voor ieder ander. Bescheiden, beleefd, niet opgeven na een tegenslag. Geen maniertjes, altijd die gulle lach.

Daarom. Juist zíjn shirt.

Misschien ga jij ergens in uitblinken. Morgen, volgende maand, straks, ooit. De beste van de klas (haha), sterspeler van het elftal, een kei in je werk, twee mooie meiden aan iedere hand. Laat dan anderen zeggen dat je het goed doet en wees zelf in stilte trots. Zoals hij.

Telkens als je het shirt aantrekt. Voor een training, naar het zwembad, op het veldje voor ons huis. Of later boven je bed. Denk dan even aan die kleine geweldenaar. Heel even maar, paar seconden is voldoende. Hoe hij het deed. Besef en gedraag als Nouri.

Snap je?

Fijne vakantie, maatje. Dik verdiend.

Papa

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >