Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bergkamp over Bosz: 'Het is zó onjuist hoe het is gegaan'

De stofwolken rond het vertrek van Peter Bosz zijn net opgetrokken, maar in al het tumult had Dennis Bergkamp nog niet tot nauwelijks zijn verhaal gedaan. Tot nu. De assistent-trainer en tevens lid van het technisch hart vertelt zijn kant van het verhaal.

05 juli 2017 - 10:50
UsershyraDesktopajax_dataimages3ae522f39a882861b9272b1af7eeba91_normal
Bij de eerste training werd in ieder geval nog gelachen. © Pro Shots

Bergkamp snapt prima dat Bosz op de trein naar Dortmund is gesprongen, het was een mooie kans voor de trainer. “Wat ik níét begrijp, zijn de redenen die ik las,” zegt hij in gesprek met Voetbal International.

“De ene dag zet je de verhoudingen met Ajax op scherp, de volgende dag blijkt er belangstelling van een Europese topclub. Dat is me net iets te toevallig. Dat kun je niet los zien van elkaar. Dan zijn er spelletjes gespeeld.”

De voormalig nummer tien was zelf op vakantie tijdens het vertrek van Bosz, dus was niet bij de gesprekken die op dat moment werden gevoerd. Hij heeft net als wij allemaal begrepen dat het om de problemen binnen de technische staf ging en de invulling daarvan in het nieuwe seizoen.

Bergkamp herkent zich niet in het beeld dat de technische staf rollebollend over De Toekomst ging. “Je kunt met mij prima de discussie aangaan. Graag zelfs. Ik heb met Peter ook heus weleens voetbalinhoudelijke discussies had. Maar die waren helemaal niet zo scherp.”

“Wij waren verbaasd over het gewicht dat opeens aan de meningsverschillen met Peter werd gehangen. Alsof er een bom was gebarsten. Pure waanzin. Ik ben inmiddels bedaard, de scherpste emoties zijn bezonken. Maar het gevoel dat er spelletjes zijn gespeeld zit nog in me. Het is zó onjuist hoe het is gegaan, zó jammer.”

Dat de emotie bij Bergkamp toch nog niet helemaal weg is, blijkt wel uit de volgende woorden: “Het is een enorm lulverhaal geworden. Om niks. Ik weet niet beter dan dat we prima hebben samengewerkt. En mooie dingen hebben meegemaakt.”

Hoe hoog de emoties uiteindelijk ook zijn opgelopen, het is van een afstand lastig te beoordelen hoe de vork in de steel zit. Voor supporters en de club is het vooral vervelend dat het na een ogenschijnlijk rustige periode weer onrustig is.

Het is nu aan Marcel Keizer en de spelers om de rust weer terug te brengen. Dat kan alleen met goede resultaten.

Het hele interview met Bergkamp is te lezen achter de betaalmuur van Blendle.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >