Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Anita promoveert niet met Newcastle naar Premier League

Vurnon Anita heeft een nieuwe club. We staan er zelf nogal van te kijken dat het Leeds United is geworden. Anita stelde vorig seizoen met Newcastle United promotie naar de Premier League veilig, maar blijft zelf dus achter in The Championship.

07 juli 2017 - 10:21
UsershyraDesktopajax_dataimages8fabb0c4ed8058993aa50b7e2522b135_normal
Anita won met Ajax twee titels en drie bekers. © Pro Shots

Het contract van Anita liep af en dus was hij vrij om te gaan en staan waar hij wil. Met vier seizoenen Premier League in de benen en weer een seizoen als basisspeler met het idee om Newcastle terug te brengen, zou je denken dat je beter moet kunnen krijgen.

De nu 28-jarige Anita vertrok in de zomer van 2013 bij Ajax omdat hij voelde dat hij voor de derde keer op rij een basisplaats moest veroveren en nog steeds niet zeker was van zijn plek. Wie weet hoe het was gelopen als hij nog een jaartje was gebleven.

Misschien had Anita dan wel een interlandje of vijftig achter zijn nam staan, hier of daar een prijs gewonnen en voor een veel grotere club gespeeld. The Championship is best een leuke competitie, maar niemand droomt ervan om wekelijks tegen teams als Cardiff City uit te komen.

Een punt van aandacht is misschien wel dat Leeds United eindelijk weer een beetje rust om zich heen heeft. Er is een nieuwe eigenaar, de club is sinds kort weer baas in het eigen Elland Road en er worden ongetwijfeld nog meer goede spelers gehaald.

Wie weet zien we Anita in seizoen 2018/2019 alsnog terug op het hoogste niveau van Engeland.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >