Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax ziet onderhandelingen over Richarlison mislukken

Je voelde het natuurlijk al een beetje aankomen. En nu is daar het bericht waar we al een tijdje op zaten te wachten. Ondanks grote inspanningen ziet het ernaar uit dat Ajax naast Richarlison grijpt. Het lukte Ajax niet om een deal te sluiten met Fluminense.

31 juli 2017 - 13:04
UsershyraDesktopajax_dataimages196cd5a6799a14ffd3d45309cdf20762_normal
We zien Richarlison waarschijnlijk nooit in een shirt van Ajax. © Pro Shots

We zijn al enkele weken op de hoogte van de belangstelling van Ajax voor Richarlison, die eerst 12, toen 15 en uiteindelijk misschien nog wel meer miljoen euro moest kosten. Het duurde en duurde maar en van uitstel lijkt nu afstel te komen.

Zelfs een persoonlijk, mondeling akkoord tussen Richarlison en Ajax bleek niet genoeg om de transfer definitief te maken. Het lijkt erop dat de Braziliaanse vleugelflitser zijn loopbaan voortzet in de Premier League. Watford wordt genoemd, bijvoorbeeld door Voetbal International.

Het is geen geheim dat het moeilijk is om deals te sluiten in Zuid-Amerika, waar vaak puzzels moeten worden gelegd met allerlei tegenstrijdige belangen. Zaakwaarnemers zijn een belangrijk onderdeel van het spel, net als opgeknipte transferrechten. Dit bleek nu allemaal te moeilijk.

Het goede nieuws is in ieder geval dat Ajax bezig was met een buitenspeler en bereid was om goed geld uit te geven. Als dit idee overeind blijft staan, kunnen we wie weet spoedig een nieuwe speler verwelkomen.

De opbrengst van de transferzomer is tot dusver de komst van Klaas Jan Huntelaar en Benjamin van Leer, terwijl derde keeper Kostas Lamprou in de startblokken staat.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >